Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

söndag 1 april 2018

🐣🐤🐥Påskafton i Våran Lilla Vrå🐣🐤🐥

Igår på Påskaftonen hade jag bjudit hem den närmaste familjen  till mig. Det var jag och min mamma, syrran och svågern och mina tre syskonbarn, min pappa och hans fru Monika och min svågers mamma och pappa. Alla bidrog med pengar för maten men sedan var det jag som förberedde allt. Så under förmiddagen fixade jag i ordning det sista här hemma och bäddade sängen med mina virkade filtar...


...och pyntade klart med det glada påskpyntet🐣🐤🐥.Självklart ställde jag fram en stor skål med godis!


 Alfahanen tog det lugnt innan gästerna kom och njöt av den nybäddade sängen.


 Så småningom dök gästerna upp och slog sig ner där det fanns sittplats.


Syrran hade gjort jättefina påskkort, och själv tycker jag att jag fick det finaste!


När man öppnar mitt påskkort vecklar man fram en papperskruka med gula påskblommor; superhäftigt! Ibland fattar jag inte riktigt hur syrran får till sina kort!

Jag hade virkat påskpresenter till mina gäster så pappa och Monika fick den här duken...


...och mamma fick den här färgglada duken! Båda dukarna är virkade efter DET HÄR MÖNSTRET.


Sedan blev det lite påskmat.  Det var inte speciellt avancerat; jag hade tre sorters sill, lax, ägghalvor, potatissallad, mimosasallad, rom, creme fraiche, och hovmästarsås.


För de som inte ville ha så mycket fisk hade jag gjort kycklingbröst i en citronmarinad (testade ett nytt recept som jag blev väldigt nöjd med), och för tonåringarna som inte är så förtjusta i påskmat så gjorde jag som vanligt plättar med vispad grädde. Och självklart hade vi sallad med gurka, tomat, paprika och fetaost.


Min fina pappa som lät sig väl smaka av maten.
 För egen del var det väldigt skönt att äntligen kunna slå mig ner och ta det lite lugnt och sedan glömde jag bort att ta kort på resten av eftermiddagen... Men jag kan rapportera att vi efter maten hade frågesport och den vann jag tillsammans med min svågers föräldrar😀.

Sedan plockade jag fram efterrätt/fika och jag bjöd på citronparfait med marängbotten, chokladkladdkaka med vispgrädde och glass, hallonsås, maränger och hemmagjorda mumsmums.

När vi var klara med all mat mm, så hjälpte syrran och mamma mig med att diska och det var väldigt uppskattat! Det sista jag känner för efter en sådan här bjudning är att ställa mig i köket och diska i flera timmar...

När alla hade åkt och vi var själva igen så var vi såå trötta, och jag och hundarna...


...kollapsade i soffan.


Idag känner vi oss ganska slut och har tagit det lugnt. Jag har njutit av de jättefina tulpanerna jag fick av min pappa och hans fru Monika...

.

 ...och allt färgglatt påskpynt!


Vi önskar er alla en god fortsättning på påsken🐣🐤🐥!

Annie

1 kommentar:

  1. Du är fantastisk som ordnar så mycket för din familj! Allt låter gott, så fint pyntat, påskpresenter och allt!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!