Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 20 mars 2020

Fem en fredag: Väntan

Dags att svara på Fem en fredag från bloggen ELISA MATILDA. Dagens tema är VÄNTAN.

Pälsklingarna VÄNTAR ivrigt på tuggis som brukar serveras 
efter eftermiddagspromenaden.

  1. Vad väntade du senast på?
  2. Är du den som får vänta eller blir väntad på?
  3. Vad gör du vid ett tomt övergångsställe när det är rött?
  4. Låter du folk gå före dig i en kö?
  5. Hur är ditt tålamod gällande telefonköer?

1. Jag går just nu och väntar på att min hälsocentral ska förnya min medicin...får se hur länge jag får vänta under rådande omständigheter... Och så väntar jag på att det ska bli tillräckligt varmt ute så jag kan öppna balkongdörren (utan att frysa ihjäl) och låta hundarna få sitta på balkongen och spana på alla hundar som går förbi🐾👀👀.

2. Det är nog både och. Jag anser att man ska vara i tid och för det mesta är jag i tid eller lite före. (Om jag ska resa någonstans så är jag alltid ute i väldigt GOD tid...) Dock kan jag ibland vara några minuter sen i vardagen men väldigt sällan mycket sen...om ni förstår vad jag menar😉.

3. Det beror på situationen och var jag är. För det mesta går jag över ändå om det är lugnt. Ibland kan jag vänta...

4. Om de frågar så kan jag kanske göra det men allmänt sett tycker jag att alla är lika mycket värda i en kö.

5. Allmänt sett har jag bra tålamod när det gäller det mesta. Mitt liv har gett mig mycket träning på att vänta... Jag har ingenting emot att vänta i en telefonkö om jag slipper att betala för samtalet. Måste jag betala vill jag däremot inte sitta i en lång telefonkö om jag inte absolut MÅSTE. Det finns annat jag hellre lägger pengarna på om man säger så....

12 kommentarer:

  1. Ja, det får gärna bli lite varmare på morgonen. Idag var det minus 7 men fin sol. Fortfarande för kallt att gå ut på balkongen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hundarna skulle inte ha något problem att vara på balkongen, men det är värre med mig,haha. Det räcker bra med friskluften jag får på hundpromenaderna än så länge tänker jag:)

      Radera
  2. Har du egentlig tenkt over hvor mye av livet vi bruker på å vente på andre, vente på at ting skal skje? Vente på at det blir kveld så en får lagt seg, vente på at det skal bli morgen og på tide å stå opp...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så tyvärr. Jag levde ett annat typ av liv en gång, där jag lät andra styra stora delar av mitt liv och då lärde jag mig -tyvärr- att vänta...och vänta...
      Nu har jag skapat ett liv för mig själv där jag kan styra en stor del i mitt liv och inte är beroende av andra...och det är SÅÅ skönt!

      Radera
  3. Ja mycket är det vi väntar på, och allting går inte att skynda på genom egen inverkan dessvärre. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det kan vara väldigt frustrerande...:((

      Radera
  4. Vilka söta jyckar och vilka fina virkade lappar! Du låter som en förnuftig kvinna, mestadels följer man regler, ibland bestämmer man själv. Ha en fortsatt fin helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det låter bra att vara 'en förnuftig kvinna':D Hoppas det stämmer, haha!

      Radera
  5. jag vill inte gärna att någon ska behöva vänta på mig. och jag blir sur på människor som låter mig vänta. om de inte har goda skäl förstås. fina hundar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla, mina hundar är det finaste jag har <3.
      Jag har tyvärr alldeles för mycket erfarenhet att vänta på andra så jag är väl ganska luttrad...Men jag försöker alltid att vara i tid om det är något viktigt. Men har också lärt mig att världen går inte under om jag är några minuter sen någon gång:)

      Radera
  6. Fler ställen borde införa att de ringer upp när man ringer till dem. Man hamnar i kön men kan lägga på och göra annat medan man väntar på sin tur.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Definitivt! Jag tycker det borde vara obligatoriskt om man tar emot många samtal/kunder via telefon...

      Radera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!