Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

lördag 14 mars 2020

Fem en fredag

Jag har börjat följa bloggen HANNAS KRYPIN och idag hade Hanna svarat på fem frågor som publiceras varje fredag med olika teman på ELISAS BLOGG. Eftersom jag just nu har en hel del ångest över Corona och alla effekter det har fått i världen, så kan jag ju lika gärna hänga på dagens frågor som passande nog handlar om HAMSTRING.
 1. Vad är något du alltid ser till att ha hemma?
 2. Vad behöver du fylla på med i skafferiet?
 3. Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
 4. Hur handlar du vanligtvis din mat?
 5. Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?
Svar:

1. Jag vill alltid ha mjölk hemma.

2. Lustigt nog var jag till mataffären idag för att kolla (hamstrings)läget och fylla på en del basvaror. Allmänt sett skulle jag kunna fylla på en del här hemma som tex nötter; det blir lätt lite tomt i skåpen när man har dåligt med pengar. 

3. Idag såg jag till att fylla på med lite extra bakingredienser vilket jag inte vill vara utan framöver. Jag vill i alla fall kunna baka enkla scones eller göra pannkaka till middag. Dessutom vill jag ha ingredienser hemma till min hemmagjorda granola.

Min mumsiga granola som jag äter varje morgon med mjölk.


4. I mataffärer.

5. Min ena hund äter specialfoder så det är ganska svårt att ersätta. 
Jag har ett ganska stort lager av servetter här hemma så skulle toapappret ta slut i affärerna så är det bara att riva sönder servetter...

- - -

När jag var till affären idag - bor på en mindre ort - så märkte jag tack och lov inte av någon hamstring. Några varor var slut, men det kan det ju vara tillfälligt under normala tider också. Jag fyllde på lite grann men kände inte att det var aktuellt att hamstra något vilket kändes skönt och gjorde mig lite lugnare...

12 kommentarer:

 1. nej, vi har inte hamstrat något ännu. men det har börjat bli lite tomt i vissa hyllor. Kaffe, torrjäst och ägg vill jag ha hemma. occh havrenjölk som håller sig länge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ägg vill jag också ha hemma om jag kan....

   Radera
 2. Jo, läste att folk känner mer oro om de ser tomma butikshyllor, så den där typen av extrem "hamstring" är ju inte bra. Det bästa borde vara om alla haft möjlighet att redan skaffat ett litet reservförråd hemma som räcker åtminstone tre dagar, tror det skulle inge ett visst lugn. Men många har nog varit i den situationen att de inte haft råd att skapa en sådan reserv, tänker t.ex. på sjukskrivna som under lång tid nekats sjukpenning och sjukersättning. Stämmer ju inte alls såsom politikerna senaste tiden påstått, att den som är sjuk inte dessutom skall behöva oroa sig för ekonomin, så långt ifrån sanningen det kan komma... konstiga tider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, precis så är det... Jag har numera sjukersättning men den är väldigt låg och jag har aldrig råd att ha ett stort lager hemma... Varje månad är en kamp att få pengarna att räcka och för att kunna lägga undan en liiiten slant för framtiden.

   Radera
 3. vi hamstrar inte, köper färsk frukt och grönsaker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill också ha frukt och grönsaker hemma i den mån jag har råd. Det skulle vara det jag skulle sakna mest om jag inte kunde få tag på mat på ett normalt sätt...

   Radera
 4. Jag har inte heller direkt hamstrat, men jag gick igenom vad som fanns och inte fanns av mitt "normalförråd" och fyllde på sånt jag var utan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man vill ju vara extra noga i dessa tider att i alla fall inte vara UTAN saker man behöver dagligen...

   Radera
 5. Påminner om när några hembrännare åkte runt och tömde butikerna på socker. Vi sålde ändå socker i halvpallar men det gick lite för mycket ett tag. De hamstrade till annat än corona.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hamstrade också en massa socker (typ 12 kg!) en höst när det var extra billigt. Jag tänkte att jag behövde till julbaket... Jag hade socker till midsommar året efter, haha

   Radera
 6. Her hamstrer vi ikke. Hadde tenkt å kjøpe inn en del mel, sukker, gjær ... men alt det var tomt allerede på lørdag. Til og med slike poser med ferdig melblandinger til forskjellige brød og kaker var borte fra butikkhyllene. Så da har vi altså ikke lager av noe, men tenker vi ikke kommer til å sulte ihjel av den grunn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det låter som om det är ännu värre än i Sverige (än så länge)!

   Radera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!