Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

måndag 30 april 2018

En virklig resa

Efter de två senaste virkprojekten, varav en av dem ser ut så här färdig...


...så har jag blivit väldigt förtjust i designern HELEN SHRIMPTON som skapade detta mönster. Det är ett väldigt roligt mönster och jag har blivit sugen på att virka flera saker som hon har skapat. Tack och lov har hon publicerat flera gratismönster, varav en gigantisk filtmandala som blev VÄLDIGT populär och virkades över hela världen och som heter MANDALA MADNESS

Tack och lov hade jag lite akrylgarn hemma och igår kväll satte jag igång att virka på denna skapelse.
Detta är definitivt ett projekt där själva skaparprocessen är grejen, och inte slutprodukten. Varje varv är det något nytt att virka och ibland även nya 'virkstygn' som jag inte har prövat förut vilket gör det utmanande och omväxlande och väldigt roligt att hålla på med.

Här är de första varven......och redan på den vita kanten fick jag testa på ett nytt virksätt som var lite knepigt (som det nästan alltid är när det är nytt) men VÄLDIGT häftigt att virka när jag väl hade kommit på HUR jag skulle göra.

Några varv senare hade jag virkat klart del 1 och projektet hade växt lite till...


Inte så långt efter det gick jag och lade mig och idag fortsatte jag att virka och framåt kvällen var jag klar med del 2 och då såg det ut så här...


Nu håller jag på med del 3...


...samtidigt som jag tittar på Washington Capitals andra match mot Pittsburgh Penguins. De förlorade första matchen i övertid, och nu är det 3:e perioden i den andra matchen och Capitals leder med 3-1. Dock har de haft svårt med att hålla ledningarna så jag vet inte hur den här matchen kommer att sluta...

Framåt kvällen blev Kaxmörten less på allt mitt virkande och satte sig mitt framför mig och stirrade på mig. Vilket betyder att nu är det dags för mig att lägga bort virknålen och mysa med min lilla Kaxmört😊.


Sagt och gjort... dags för lite mys med min lilla kaxmört (fast jag försökte fortsätta att virka...lite diskret...hehe...).

Jag kan nu rapportera att Washington har vunnit den andra matchen!!! Nu står det 1-1 i matchserien och nästa två matcher är på Pittsburghs hemmaplan. Det är nog helt ok för Capitals för då kan de bara köra och inte behöva känna pressen utifrån/från åskådarna.

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!