Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

onsdag 2 mars 2016

Min frukost

Jag äter så gott som alltid flingor och mjölk till frukost (eller kanske snarare 'lunch' eftersom jag äter frukost väldigt sent då min mage krånglar annars...). Får jag välja flingor så blir det ofta någon form av knaprig musli, men de goda musliflingorna är tyvärr ganska dyra. Lagom till förra julen testade jag ett recept på hemmagjord musli ("Lyxig julgranola") från tidningen LEVA&BO (49/2014), och den har jag gjort ett flertal gånger sedan dess. Jag har ändrat en del på ursprungsreceptet för att passa MIN smak och numera gör jag min frukostmusli på följande sätt:

1 stor burk

Jag blandar 6 dl havregryn, 4 dl solroskärnor, 1/2 dl linfrön, 1/2 dl sesamfrön och en dryg 1 msk kanel i en bunke. Sedan blandar jag ihop 1 dl sirap/honung, 1 dl vatten, 1 dl neutral olja separat och häller sedan vätskan över de torra ingredienserna och blandar väl. Jag brer ut blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper och rostar i 175 grader varm ugn i sammanlagt ca 30 minuter. Efter tio minuter rör jag om ordentligt och efter 20 minuter så sprider jag ut lite kokosflingor över muslin och låter kokosen rostas med de sista tio minuterna. Ta ut plåten och låt muslin kallna och 'krispa' till sig. När den är helt kall så blandar jag i mycket russin och en del tranbär och sedan häller jag upp den på en burk och njuter av min musli till frukosten nästa dag:)

Receptet är väldigt flexibelt så bara mängderna stämmer någorlunda så kan du blanda i nötter, olika frön, andra smaktillsatser mm i de torra ingredienserna allt efter din egen smak. Efteråt kan du tillsätta valfri torkad frukt och till och med hackad choklad om du känner för det...

Mamma fick en burk hemlagad musli i julklapp och hon har rapporterat att hon var mycket nöjd med den. Hon gör sin egen musli nu efter detta recept och jag vet att hon har t ex i pumpafrön i hennes musli men ingen kokos:)

Annie


2 kommentarer:

  1. Det låter jättegott, det måste jag testa!
    SV: Tack för din kommentar och din kram!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!