Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

söndag 4 mars 2018

Dagens projekt

 Igår kväll fick jag lust att virka en lite större väska av mormorsrutor. Jag har helt plötsligt fått dille på att virka mormorsrutor och mormorsränder. Skulle tro att det beror på att jag har varit ganska trött under de senaste veckorna när jag har tittat på OS och haft mensen, och då är mormorsränder perfekta eftersom de är enkla att göra och inte kräver någon större hjärngymnastik😊.

Jag hade inte tid att börja virka på mina mormorsrutor igår kväll, men jag gick upp tidigt i morse för att titta på Vasaloppet och då kunde jag ta fram mina restgarner i akryl och sätta igång. Jag valde att göra en variant på mormorsrutan som kallas SUNBURST , och att virka med dubbelt garn så att rutorna skulle bli stora och extra stadiga.


Hela dagen har jag virkat på mina stora mormorsrutor och bredvid mig i soffan har jag haft mina älskade vänner. Till och med Alfahanen kom och lade sig i soffan en stund...


 ...och Solstrålen passade på att lägga sig till rätta på Alfahanens svans. Jag är definitivt inte den enda i den här familjen som söker sig till Alfahanen för trygghet och stöttning😊❤.


Som vanligt låg Kaxmörten vid mina ben under större delen av dagen och försökte lägga beslag på värmefilten jag hade på mina fötter.


För att göra min väska så behöver jag fem rutor och nu på kvällen är alla klara, så jag lade ut dem på sängen för visa hur de ska sitta ihop. Mormorsrutan i mitten ska bli botten på väskan. Ljuset var tyvärr inte det bästa så garnfärgerna är lite roligare i verkligheten. Dock har jag ju använt restgarner så det är ju ändå inte perfekt färgmatchat.


Jag nämnde tidigare att jag och Kaxmörten har en konstant kamp om vem som ska använda filtarna i soffan. Nu medan jag har skrivit på detta inlägg så passade Kaxmörten på att lägga beslag på värmefilten. Jag vet inte hur han gör det men han lyckas alltid linda in sig så tjusigt i filtarna. Det ser ut som om jag har lagt filten tillrätta runt honom, men han har som vanligt bäddat in sig själv helt perfekt😁.


Annie

2 kommentarer:

  1. Fina mormorsrutor! Fattar inte hurKaxmörten lyckas rulla in sig i filten sådär!

    SvaraRadera
  2. Sv: Ja, Stephan saknade jag också i spåren! Det har varit så roligt att följa honom genom klassikern!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!