Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

fredag 6 juli 2018

Alfahanen har ordet: MIN FÖDELSEDAG!

Idag var det min 13:e födelsedag! 
Vi tog en lång sovmorgon eftersom vi inte fick så mycket sömn igår natt. Själv har jag numera inte så bråttom att gå ut på morgonen, så jag har ingenting emot sovmorgon och ligger gärna och slappar.


Men till slut var Matte vi klara och redo att gå ut...


...och självklart gick vi till hundgården. Jag gillar att gå dit eftersom jag kan gå omkring och nosa själv i lugn och ro utan att behöva ta hänsyn till mina yngre brorsor som har mer bråttom med allt.

En annan sak som är trevligt med hundgården är att det ofta brukar bli mycket godisutdelning😀. Och jag är väldigt duktig på att se söt ut...och funkar inte det så skäller jag uppfodrande och då brukar människorna fatta vad jag vill!


Idag slängde Matte dessutom ut en massa godis i hundgården som vi fick söka efter och det är jättekul! Det gäller bara att försöka hitta godiset innan Solstrålen kommer för annars kan han ta mina bitar. Matte säger att det är för att han har en Beagle-nos men själv tycker jag bara att han är oartig som inte låter mig nosa och leta ifred. Fast jag har faktiskt märkt att Matte brukar slänga ut lite extra godis åt mig så hon tycker nog som mig fast hon inte säger det...


Det var varmt i hundgården så jag var väldigt glad att Matte hade med sig vatten att dricka. Dessutom hittade jag en skuggig plats där det var riktigt skönt att ligga och vila benen lite då och då. Jag passar gärna på att rulla mig i sanden också; det är superhärligt!


Sedan gick vi hemåt, och jag brukar alltid se till att vi tar en vilopaus utanför vårat hus. Jag vill gärna vila mig en stund i det skuggiga gräset innan jag går uppför de där trapporna i trapphuset.


 Min brorsa Kaxmörten tycker också det är skönt att sitta i skuggan och vila utanför vårat hus.


 När vi kom hem fick vi lunch. Den var tyvärr lika tråkig som vanligt - bara torrfoder - men Matte sa att vi skulle få makrill i kvällsmaten! Det låter RIKTIGT GOTT!

 Sedan öppnade Matte dörren till balkongen och då blev jag riktigt glad... ni ser väl hur jag skrattar???


Det är så skönt att ligga på balkongen på sommaren, och mina brorsor gillar också att vara där. Till och med Matte har börjat komma ut på balkongen igen och sitta med oss. Men jag är den som gillar att bara ligga och ta det lugnt på balkongen och jag är inte så intresserad av vad som händer omkring oss...jag har sett allt förut. Men mina brorsor håller nästan alltid koll så händer det något riktigt viktigt talar de om det för mig.


Kaxmörten låg faktiskt på en av Mattes stolar en stund och vilade, och Matte såg väldigt nöjd ut då.


Vi fick tuggben med kyckling av Matte på eftermiddagen och då fick vi gå in och äta. Tydligen kan mina brorsor tappa sina tuggben på marken nedanför balkongen - klantigt va?? - så nu måste vi alla äta inne.


 Ett tag låg jag i köket och vilade. Det är ganska svalt där på eftermiddagarna och så är det nära till vattenskålen.


Men för det mesta låg jag på balkongen, och nu när Matte har gjort fint på balkongen och lagt dit mattor överallt så kan jag lägga mig i skuggan när det blir riktigt varmt.


Jag kan stanna ute på balkongen HELA eftermiddagen och kvällen, och speciellt skönt är det när Kaxmörten och Solstrålen har gått in till Matte framåt kvällen och lämnar mig ensam därute. Då kan jag sträcka ut mig,  koppla av och sova, och lyssna på fåglarna och njuta av den svala luften som kommer på kvällen.


Men jag måste ju gå in IBLAND för att kolla att Matte är kvar och påminna henne om att hon måste klia och massera mig med jämna mellanrum. Då gäller det förstås att se riktigt gullig ut så hon sliter sig från sin virkning och tv och ägnar lite tid åt mig!


På kvällen fick vi jättegoda tuggben med STORA bitar torkad kyckling och de var supergoda!
Matte gav mig till och med TVÅ stycken...det var nog för att det var min födelsedag😊.


Det var en bra födelsedag, och om jag förstår Matte rätt så ska vi fira den ännu mer i helgen! Dels har hon skaffat SUPERGODA tuggis som vi ska få imorgon, och sedan ska resten av familjen och våra 'systrar' komma på söndag och fira med mig! Och sedan kände jag en doft av stekt korv här på kvällen...undrar vad det kan betyda...? Har jag tur så har Matte gjort torkad korv-godis!

Alfahanen

2 kommentarer:

  1. Grattis bästa 13 åring! Vi syns på söndag❤️❤️

    SvaraRadera
  2. Grattis!

    Sv: Förra året skulle syrran och jag till soptippen och slänga lite grejer på mammas födelsedag, det gäller att passa på när det är öppet. Vi tog med mamma och så åkte vi och fikade efteråt och det blev en riktigt trevlig utflykt även om det inte låter så!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!