Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

söndag 8 juli 2018

Godsaker!

När Alfahanen var ung och det bara var han och jag, så brukade jag köpa alla möjliga smarriga ben åt honom. Han har alltid haft en tålig mage och har kunnat äta och tugga på de flesta godsaker. Kaxmörten har också haft en ganska tålig mage så även efter att han kom till oss så kunde jag fortsätta att ge dem olika godsaker.

Dock förändrades situationen när Solstrålen kom till oss. Han har alltid varit mycket känsligare i magen, och efter ett antal omgångar med diarréer mm under några år så lärde jag mig så småningom på ett ungefär vad hans mage tål. Tyvärr innebar det att jag fick ta bort många godsaker som Alfahanen gillade; jag kunde ju liksom inte ge Alfahanen och Kaxmörten riktiga go´bitar och samtidigt ge Solstrålen något tråkigt tuggben. Det hade inte varit populärt.

Dock finns det några gotter som Alfahanen älskar och Solstrålen kan äta, och en av dem är torkad tjurmuskel. Dock är det ganska dyrt så jag brukar bara ge dem varsin stor tjurmuskel vid jul och kanske någon gång till under året om jag hittar dem till ett bra pris.
Men nu när vi firar Alfahanens födelsedag så kände jag att jag ville passa på och ge honom en stor tjurmuskel igen, eftersom det inte är säkert att han fortfarande finns med oss den kommande julen. Självklart fick Kaxmörten och Solstrålen också varsin bit tjurmuskel och de njöt verkligen av dem och tuggade på de sega godsakerna i över en timme. Och jag har fortfarande kvar några bitar till en annan dag. Jag ska väl också nämna att torkad tjurmuskel inte luktar särskilt gott, men jag är villig att stå ut med lukten när jag vet hur mycket hundarna älskar att tugga på dem.






Det var definitivt ett bra beslut att lyxa till det med lite tjurmuskel!

Annie 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!