Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

tisdag 17 juli 2018

En underbar sommardag i JUL-I!

Dagen började med en dusch; ABSOLUT NÖDVÄNDIGT i denna osannolika sommarvärme! 
Sedan gjorde jag i ordning en vattenflaska och gick en kort promenad med alla hundarna. Som vanligt när Alfahanen är med blev det en vilopaus på den skuggiga gräsmattan. 


Jag passade på att ta lite bilder på mina sötnosar medan Alfahanen vilade och drack vatten.


Det roliga är att han själv ofta bestämmer när han är redo att gå vidare; då masar han sig helt plötsligt upp och säger liksom till mig att nu går vi vidare matte! Jag svär att den hunden och jag pratar med varandra; det känns ibland som om vi är siamesiska tvillingar❤.

Efter att vi hade lämnat Alfahanen hemma igen med en stor skål vatten så gick jag och de små till hundgården där de umgicks med sin boxerkompis och sökte godisbitar på marken och drack vatten och låg under bänken och flämtade. Solstrålen blir så till sig när han ska söka godis att han helt glömmer bort att dricka så då och då får jag se till att han håller sig stilla en stund och hinner känna efter att han faktiskt är törstig.

När vi kom hem tog jag fram tre isbitar med hundmat som jag hade gjort i ordning. Jag har läst om detta förut så nu när det är så varmt så ville jag testa. Meningen är att hundarna ska ligga och gnaga på isen och få fram hundmaten på det sättet vilket blir aktivering, mat och lite svalka samtidigt. Och det gillar vi!


Hundarna var lite konfunderade först; vad var det jag hade gett dem??? Men det dröjde inte länge så gnagde de för glatta livet och verkade uppskatta sin frysta matklump! Det enda problemet var att det blev ganska kladdigt på marken efter ett tag, så jag rekommenderar att göra det här utomhus om man kan. Mina hundar var ju på balkongen så det blev några mattor att göra rent efteråt... Men annars kommer jag definitivt att frysa in mera mat till dem så länge som vi har värmebölja; helt klart uppskattat!

Sedan skedde dagens stora händelse: min pappa och hans fina fru Monika kom på besök från Stockholm😊! En stor anledning till besöket var att jag skulle få chans att köra lite bil; jag får ju knappt någon möjlighet att göra det annars tyvärr😞. Så efter att pappa hade fått sin obligatoriska kopp kaffe efter bilresan, så tog jag över ratten och vi åkte iväg ut mot kusten.


Pappa fyller 70 år i augusti och då har pappa och Monika bokat en hotellvistelse på detta underbara gamla grosshandlarresidens så vi var dit och kollade att deras bokning var ok.
Det är verkligen en underbar miljö med badstrand mm och det var hur mysigt som helst.


Sedan åkte vi vidare ut i havsbandet och hamnade på ett underbart fik/restaurang/affär där vi åt en jättegod sen lunch (jag valde en räksallad; mums!)


Det var så underbart att vara vid havet igen och njuta av den svenska sommaren på något annat ställe än hundgården eller min balkong, även om jag älskar båda de ställena också. Men den svenska skärgården är i min själ på ett helt annat sätt❤.


Efter lunchen gick vi ner till havet och njöt av den vackra utsikten😍😍😍!


Jag riktigt kände hur min själ SÖÖP i sig utsikten och vattnet och fiskmåsarna och båtarna och allt som gör den svenska sommaren till havs så underbar.


 Jag hade kunnat stå på den där bryggan läääänge… 
Men vi begav oss tillbaka till staden och stannade till på Dollar Store där jag köpte månadsransonen av tuggben till hundarna, och Monika fyndade en massa hygienartiklar. Sedan åkte vi till min mammas kolonistuga och hälsade på henne. Där blev vi bjudna på glass med färska hallon; såå gott!!!

Sedan blev det ett stopp på Willys så att jag kunde fylla på matförrådet och pappa och Monika kunde köpa lite dricka till bilresan hem, och efter det åkte vi hem till syrran. Där fick vi se hur långt de har kommit i renoveringen av deras nygamla husvagn och sedan fikade vi allihopa på deras altan.

Sedan, efter 6 timmar tillsammans med pappa och Monika och några trevliga timmars bilkörning för min del, så släppte de av mig hemma och sedan stod jag och hundarna på balkongen och vinkade farväl till dem för den här gången.

Det var en härlig och varm sommardag tillsammans med nära och kära.

Men om det skulle vara så att ni tycker det är aaaaalldeles för varmt så kan jag påminna er om vad som väntar runt hörnet... 
Jag har nämligen fått ett Jul-i-Juli-kort av min fina (jul)vän MARIE , och innan ni vet ordet av så kommer vi att huttra igen i höst-och-vinterrusket och längta efter sommarvärmen... 


Tack kära Marie för din fina (jul)hälsning som fick mig att le❤!

God Jul-i-Juli på er!

2 kommentarer:

  1. Vad smart med infrusen hundmat i värmen! Annars kan det vara tufft för både människor och hundar just nu.
    Ni ser ut att ha haft en trevlig utflykt!

    SvaraRadera
  2. Vad bra att det kommit fram, det var tänkt som en glad överraskning�� hoppas att juleskummet inte blivit torrt under postgången.
    Låter som en härlig utflykt!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!