Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

torsdag 26 juli 2018

Fullt ös...medvetslös!

Idag har det varit fullt upp från morgon till kväll...och jag har inte satt på tvn överhuvudtaget! Och inte har jag haft tid att virka heller tråkigt nog...

Dagen började runt 9 på morgonen då jag klev upp och sorterade tvätt inför tvättstugeperioden 10-14. Efter att jag hade slängt i den första tvätt-omgången gick jag ut med hundarna. Sedan var det ner i tvättstugan igen och lägga in ny tvätt. Sedan upp till hundarna och klippa deras klor. Jag satt ute på balkongen med Alfahanen när jag klippte hans klor och det var ganska mysigt; han var inte så stressad som han kan vara ibland. Kanhända att värmen gör att han inte orkar bry sig... Jag passade även på att klippa Kaxmörtens klor på balkongen.
Sedan var det ner i tvättstugan igen innan jag gick upp och klippte Solstrålens klor. Han hade som vanligt en hel del att invända mot detta så det blev en liten brottningsmatch i soffan som vanligt innan alla klor var nyklippta. Sedan tog jag fram dammsugaren och  började dammsuga upp alla klorbitar och all päls som hade lossnat på hundarna sedan gårdagens hundtvätt. Sedan var det ner i tvättstugan igen och upp och fortsätta dammsuga. Sedan var tvätttiden slut så jag städade där nere och tog upp den tvätt som var torr. Tack och lov kan man lämna kvar lite tvätt att torka i tvätt-tumlaren efter tvätt-tiden är slut vilket jag gjorde...som vanligt...

När jag kom upp till våran lilla vrå hoppade jag in i duschen för att fräscha upp mig efter städning och tvättsläpande. Sedan dammsugade jag det sista innan jag hämtade den sista rena tvätten i torktumlaren. Efter det tog jag Solstrålen och Kaxmörten på en liten promenad innan syrran och svågern plockade upp oss för att skjutsa mig och hundarna till veterinären.
Det var nämligen dags för den årliga vaccinationen. Som vanligt så skällde Kaxmörten ut alla som jobbade hos veterinären, och Solstrålen skrek som en stucken gris när han fick sprutan och Alfahanen skötte sig perfekt som alltid.

Efter att vi blev upphämtade hos veterinären så åkte vi allihopa till min mammas kolonistuga en stund.

Härligt att springa lös en stund!

Solstrålen har hittat leksakerna...

Vilar i skuggan

Helt plötsligt kom Alfahanen springande med en boll i munnen som han hittade 
hos 'mormor'. Sedan sprang han runt och letade efter bra ställen att gräva ner den...
tills han var tvungen att lägga sig i skuggan och vila😊

Där passade hundarna på att springa och leka på hennes tomt och rota fram sina leksaker som de har hos 'mormor'. De är inte där så ofta, men de vet precis var leksakerna finns och var vattenskålen brukar stå😁. Jag fick en zucchini av mamma och det passade perfekt eftersom jag planerar att göra zucchinibiffar med fetaost och pasta med zucchini framöver. Jag gillar zucchini😀.

Sedan åkte vi hemåt och stannade till hos mig så att jag kunde lämna hundarna i våran lilla vrå. Själv skulle jag nämligen hem till bästa T och hennes mamma för att vattna deras blommor, så svågern droppade av mig där. Efter jag var klar med vattningen gick jag hemåt men stannade till på affären och köpte glass. Väl hemma igen gjorde jag i ordning tre skålar med vaniljglass åt hundarna och tog en GB Sandwich åt mig själv och sedan satt vi på balkongen och njöt av våra glassar en stund.

Sedan var det dags för mig att tvätta golven i lägenheten och lägga ut alla mattor och filtar mm. När det var klart ställde jag mig och gjorde iordning en pannkakssmet på en liter gammal mjölk och började grädda plättar samtidigt som jag sorterade och plockade undan ren tvätt.

Nu sitter jag i soffan och skriver detta, och när jag är klar med det här ska hundarna få sin mat inklusive plättar, och sedan går vi ut och sedan ska jag bädda sängen och sen få jag äntligen gå och lägga mig...

I morgon hoppas jag verkligen att jag kan sitta och ta det lugnt och virka större delen av dagen...

Annie

1 kommentar:

  1. Låter som om du verkligen hade en lugn och avkopplande dag...😂😂😍

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!