Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 10 januari 2020

Smaskig indisk måltid

En av de få saker jag verkligen saknar från mitt tidigare liv i England är maten. Alla goda currys, indiska såser och risrätter man kunde köpa både i affärer och restauranger. Det finns en stor variation på internationella rätter i England som verkligen passar min smak. Trots att jag är uppvuxen i Sverige så har jag nämligen aldrig varit förtjust i svensk husmanskost, och med åren så har jag helt slutat äta det (förutom någon enstaka tallrik med ärtsoppa). Och det är svårt att hitta prisvärd mat i affärerna som tilltalar mina internationella smaklökar, så jag har fått testa en del recept för att se om jag kan hitta goda maträtter. Dock har jag inte alltid möjlighet till det heller eftersom det ofta kan vara ganska dyrt att testa nya recept då man måste köpa olika kryddor, proteiner och asiatiska ingredienser. Därför har jag ibland svårt att få till riktigt god mat att njuta av.

Men idag gjorde jag en maträtt som var sååå god och som jag älskade! På nätet hittade jag ett vegetariskt recept på indisk VEGANSK BUTTER MASALA som inte var så svårt och hade bra och billiga ingredienser, så idag testade jag receptet. Jag behövde bara köpa en lök och billiga passerade tomater, och istället för att använda vinäger som det stod i receptet så pressade jag färsk citronsaft. Chilipulver bytte jag ut till chiliflingor, och som protein tillsatte jag mot slutet färdiggrillad kyckling som jag redan hade i frysen. Jag tillsatte också lite frysta ärtor för att få lite mer grönsaker i rätten.


Som sagt, det blev en av de godaste rätterna jag någonsin har gjort och det kändes som om jag åt en smarrig indisk take-away! Mums! Det blev dessutom 4 portioner kvar varav 3 hamnade i frysen. Jag kan lova att jag kommer att laga den här rätten många gånger framöver, och det gjorde mig också mer motiverad att försöka testa flera recept för att hitta god mat som jag verkligen kan njuta av och som passar mina smaklökar.

Förutom att göra den här indiska curryn, så bakade jag idag också ett billigt MOROTSBRÖD I LÅNGPANNA som också blev gott och nyttigt med grovt mjöl, rivna morötter och solroskärnor.
Så sammantaget blev det en väldigt lyckad dag i köket, och det känns skönt att fylla på frysen med godsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!