Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 8 januari 2020

Nu är glada julen slut, slut, slut...

De senaste dagarna har jag fokuserat på att få bort julen här hemma. Det känns alltid lite småjobbigt att ta bort allt julpynt/dekorationer eftersom jag vet att det dröjer ett helt långt år till nästa jul...

Igår tvättade jag och då passade jag på att ta bort de flesta jultextilierna, såsom julkuddar och dukar. Dessutom tog jag bort alla konstgjorda julblommor och julbonaderna. Men jag började hela processen med att slänga ut julgranen på balkongen. Aldrig något jag ser fram emot eftersom det är såå himla stickigt med alla granbarren när man ska plocka bort ljusslingorna och julkulorna. Dessutom blir det ju högar med granbarr på golvet när jag ska skjuta ut den genom balkongdörren... Fast i år blev det inte fullt så mycket granbarr som det har varit vissa år. Julgranen har druckit vatten hela tiden och knappt tappat några barr och sett fin ut och doftat hela månaden så jag hade verkligen tur med 'årets' julgran. Vissa år har julgranen slutat dricka vatten innan julaftonen och barrat mängder innan julen är slut, vilket inte är lika roligt... Men det blev som vanlig ändå mängder av granbarr att sopa upp.

Framåt kvällen när jag hade tagit itu med allt det där bestämde jag mig för att skjuta upp resten till idag, så idag har jag fortsatt att ta bort julsaker såsom julstjärnor och vissa ljusslingor. Jag har också tagit fram nya textilier till soffan. Dock fortsätter jag med det vintriga temat med mycket vitt och lite rött, för jag längtar efter snö och vill att inredningen ska matcha det. Jag tog ner julgardinerna och ersatte dem med vita, vintriga varianter. Normalt sett är jag inte så jätteförtjust i mycket vit inredning, men i början på året vill jag ha det vitt, snöigt och vintrigt både inne och ute.

Nu har jag nästan fått bort allt juligt och har flera påsar med nerpackade pynt som ska ner i källan, men det ska jag ta itu med imorgon. Då ska jag också dammsuga och torka golven och lägga på ny duk på vardagsrumsbordet. Planen har varit att bli klar tills Handbolls-EM börjar i morgon kväll och det känns som om jag ligger bra till för att lyckas med det. Ikväll har jag tagit igen mig med en stickning (ännu en Krusidull-vante) och bra tv-program.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!