Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

tisdag 28 januari 2020

Prioriteringar...

 Idag bestämde jag mig för att prioritera mitt mående. Istället för att gå till hundgården så att hundarna fick leka med sin kompis, så gick vi en längre promenad istället. Jag har haft svårt att få till min styrketräning hemma den senaste tiden så jag bestämde mig för att i alla fall gå en ordentlig promenad.
När jag kom hem flyttade jag undan mitt vardagsrumsbord och lade fram min yogamatta. Jag har länge varit fascinerad av yoga (jag tycker det är så skönt att stretcha och tänja kroppen) men har aldrig haft möjlighet att prova på det ordentligt. Men nyligen kom jag att tänka på några gamla yoga-dvds som jag har fått som tidningspremier och bestämde mig för att testa ett pass. Förra veckan tittade jag först igenom passet för att få en känsla för det.


Det var fascinerande att se hur FOKUSERAD Solstrålen var av filmen...vet inte vad det var som var så fängslande, men han stirrade intensivt på tvn ett bra tag😊. 
I slutet på veckan testade jag på det själv en gång, och det kändes ganska bra men det var mycket att hålla reda på...andning, vänster/höger, övningar, bälte mm.

Idag gjorde jag passet igen och det kändes mycket bättre den här gången. Jag hade bättre koll på övningarna och kunde följa med ganska bra. Jag kände verkligen hur skönt det var för kroppen och jag tyckte att jag fick ut ännu mer utav övningarna idag. 
Dessutom gjorde jag en avslappningsövning på slutet som påminde om den avslappningen jag fick öva på tillsammans med min underbara SJUKGYMNAST ULRIKA som tyvärr gick bort ALLDELES för tidigt😢💔. Hon hade varit stolt över hur mycket som fanns kvar av det vi tränade på, och hur väl jag kunde slappna av idag när jag låg på yogamattan.

Jag kände mig väldigt nöjd och tillfreds med mig själv när jag hade avslutat yogapasset och jag ska definitivt försöka lägga några timmar i veckan på sådan här typ av träning. Dessutom har jag nu en ny kalender för 2020 där jag ska försöka planera in allt det som är positivt i mitt liv och som jag ser fram emot, som sportevenemang och olika handarbetshändelser (knit-alongs etc).  


Jag började på ännu ett vantmönster idag. Det kommer från Stora Juljournalen 2018, och jag har testat det tidigare men inte fått till rätt stickfasthet men idag gick det bra. Dock oroar jag mig för att vantarna kanske blir lite korta...? Själv är jag en sådan person som vill att vantarna ska gå långt ner på handleden/armen, men det kanske inte alla vill...? Men fina blir de i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!