Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 23 januari 2020

Nyårsvante

Jag har samlat på mig en del tunt ullgarn och har varit på jakt efter bra vantmönster som passar till sådana garner. Ju tunnare garnet är desto noggrannare är det med passformen tycker jag och många mönster jag har testat har resulterat i för stora och för sladdriga vantar som jag i slutändan har repat upp. Dessutom är det inte alltid så roligt att sticka med tunna garner (typ 100g = 260-300m) eftersom man har så tunna stickor och det tar längre tid och det är allmänt sett lite pilligare...

Idag hittade jag dock ett mönster på Järbo Garns HEMSIDA som heter Nyårsvanten som än så länge har fungerat väldigt väl.



Vanten har en speciell uppläggning som kallas i-cord-uppläggning, och jag fick kolla upp den på Youtube för att förstå hur jag skulle sticka. Men det blev ganska bra och det ser häftigt ut med kantmaskor som liksom stickas sidledes istället för uppåt...

Originalmönstret är stickat med tre färger, men jag tycker det är ganska rörigt att sticka med tre färger samtidigt så jag valde att bara använda två färger och jag tycker det blev ganska bra också.


Eftersom det är en Nyårsvante så har designern (Maja Karlsson) inkluderat årtalet men mönstret är från 2017 så det är ju inte aktuellt för mig. Det är lätt att utesluta årtalet i mönstret om man vill, vilket jag också tänkte göra först. Men sedan ändrade jag mig; det är ju ändå ett helt nytt årtionde nu och det kan ju vara kul att dokumentera. Men då var jag tvungen att justera mönstret och tack och lov så kunde jag bara kopiera 20 i 2017 två gånger. För att det skulle bli extra överskådligt och lätt att sticka så ritade jag upp det på ett papper.


Och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med hur fint det blev när jag stickade årtalet!
Och vanten sitter jättebra på handen hittills.


Vanten är inte så tjock, men med vädret som det har varit nu så är ju det tyvärr inget problem...
Ska bli kul att fortsätta sticka på den här vanten, även om jag inte vet hur mycket jag hinner imorgon. Har nämligen bokat tvätt-tid imorgon (som jag sköt upp från tidigare i veckan) så det blir nog lite tråkigare sysslor än stickning under morgondagen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!