Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

söndag 29 mars 2015

Nu händer det grejor...både här och där!

Den här helgen har jag suttit klistrad framför datorn och fixat med olika grejor. Vid min sida och till min hjälp har jag haft min fantastiska syrra som samtidigt har suttit hemma hos sig och hjälpt mig uppdatera den här bloggen och min nya engelska korsstygnsblogg! Det var tur för mig att syrran inte hade något sug efter att pyssla och inga nya Nora Roberts-böcker att läsa, för då hade hon ingenting emot att hjälpa mig i stället:))

Ni kanske har märkt att det har förekommit mer och mer korsstygn på den här bloggen på sista tiden? Och ni kanske har märkt alla engelska bloggar som finns på min blogglista? Ett bra tag har jag faktiskt gått och funderat på om jag ska starta en engelsk korsstygnsblogg också...ja, ja, jag vet, TRE bloggar?!
Galet, eller?! Anledningen till mina funderingar är flera:
1) Nästan alla korsstygnsprojekt, korsstygnstidningar och korsstygnsmönster jag använder är på engelska.
2) Jag har bott länge i England - sammanlagt drygt 15 år - och vill ha ett praktiskt sätt att hålla engelskan vid liv. Trots att jag kan prata flytande engelska och förstår och skriver engelska obehindrat tack vare arbete och studier i England, så har jag märkt de senaste åren att jag börjar tappa flytet lite grann. Och det gillar jag INTE!
3) Jag ÄLSKAR att läsa korsstygnsbloggar, och alla jag har hittat är på engelska. Och jag vill vara del av den världen. Jag vill kunna kommentera och beundra andras korsstygnsarbeten och samtidigt visa vad jag broderar... Jag vill kunna diskutera mina korsstygnsfunderingar/problem med de som bäst förstår sig på ämnet...
4) Jag vill ha någonstans där jag kan dokumentera alla mina pågående korsstygnsprojekt, och alla mina kommande korsstygnsprojekt, och alla mina färdiggjorda korsstygnsprojekt.
5) På en korsstygnsblogg skulle jag bara skriva inlägg när jag har något korsstygnsrelaterat att skriva om och bara när jag har lust, vilket är ett väldigt kravlöst och trevligt sett att ha en blogg. Det har jag lärt mig av julbloggen som ju fungerar på samma sätt:) 

Så för några dagar sedan så skapade jag en ny bloggstomme och berättade om den för syrran. Hon var som vanligt väldigt stöttande och sade inte ett enda ord om att jag redan har två bloggar och kommer jag verkligen orka/hinna med tre bloggar...? Som den stöttande syster hon är så erbjöd hon sig istället att hjälpa till att utforma den, och den hjälpen tog jag väldigt tacksamt emot! Jag lär mig hela tiden mera om hur man sköter en blogg, men min systers kunskaper ligger på en helt annan nivå! Så jag meilade henne några foton på några av mina bästa korsstygnsarbeten...och hux flux hade hon fixat till en helt underbar startsida till min nya korsstygnsblogg! Och det bästa är ju att hon känner mig så väl, och vi har så lika smak att så fort jag såg vad hon hade gjort så ÄLSKADE jag det!!
Så nu MÅSTE ni bara titta över till http://www.mylittlexstitchnook.blogspot.se/ och kolla in resultatet! Så snyggt!
Så nu håller jag på att föra över alla korsstygnsrelaterade grejor från den här bloggen till den nya bloggen vilket är ett väldigt tidskrävande arbete vill jag lova! Men om ni oroar er för att ni kommer att sakna korsstygnen här, så kan jag trösta er med att jag fortfarande kommer att visa vad jag broderar på! Kanske bara inte i så mycket detaljer...

Och när min underbara syrra hade svept sitt magiska trollspö över min nya blogg, så var hon lite sysslolös och undrade om hon inte skulle hjälpa mig att uppdatera utseendet på den här bloggen också...?! Eftersom jag själv har känt ett behov av att uppdatera den här bloggen efter ett-årsjubileet, så fick hon gärna göra det också...Och det supermysiga resultatet kan ni se ovan! Jag ÄLSKAR det! Och jag älskar min superduktiga, superhjälpsamma syster som svept sitt magiska trollspö över mina älskade bloggar och gjort dem ännu mer 'MINA'! Även om jag fick hejda henne när hon började fundera på om inte julbloggen skulle kunna...??? NEJ NEJ! sa jag, julbloggen är jag helt nöjd med som den är! Än så länge i alla fall...:)

Annie

2 kommentarer:

  1. Vad bra att kunna få hjälp med bloggen och kul med en ny blogg! Min syster ( designhappens.blogg.se ) skrev ett inlägg om att hon hade plockat fram sin svärmors broderade påskdukar, jag blev jättesugen på att brodera en. Men jag håller ju på med en julduk...

    SvaraRadera
  2. Lycka till med nya bloggen!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!