Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 12 maj 2021

Stolt moster

 Den här dagen har varit fylld av lite allt möjligt. 

Först och främst berättade min goa systerdotter Linnea att hon har fått jobb - WOW! - och det innan hon ens har gått ut gymnasiet!!! Så sjukt stolt över henne och hur hon tacklar den inte alltför lätta vägen in i vuxenlivet💝! Sedan hade jag som överbeskyddande moster kanske önskat att hon skulle sitta på ett lugnt kontor istället för att jobba som väktare😂😳...men Linnea är en tuff tjej som har skinn på näsan och som imponerade på sin praktik OCH som har fått 'tackla' sina äldre brorsor hela sin uppväxt så förhoppningsvis ska det väl går bra😊.

Idag var också den varmaste dagen hittills i år, vilket var väldigt skönt efter den kalla våren vi har haft. Så inspirerad av vädret kom jag mig äntligen för att börja plantera lite frön till balkongen. Jag hade planer på att göra det tidigare, men med tanke på att jag inte sådde basilikafrön förrän i juni förra året så är jag väl ute i ganska god tid ändå. Numera vill jag alltid odla massor av basilika på sommaren eftersom jag älskar basilika och älskar att äta tomat, mozzarella och basilika tillsammans. Dessutom har jag börjat göra egen pesto de senaste åren och då krävs det mycket basilika. Sammanlagt kommer jag nog att plantera 4 större krukor med basilika. 
Dessutom har jag sått gräslöksfrön i en hink med förhoppningen om att jag ska kunna ha lite mer gräslök framöver. Jag har en gräslöksplanta som övervintrar på balkongen varje vinter, men jag skulle behöva lite mera gräslök under sommarhalvåret så jag hoppas att frösådden ska ge resultat så småningom.

I kväll har jag gjort köttbullar med gräddsås från skratch som jag åt tillsammans med spagetti. Tror aldrig jag har lagat gräddsås förut utan såspulver... Jag brukar alltid göra julköttbullar till jul, men det är väldigt sällan som jag gör vanliga köttbullar (eller om man ska vara riktigt noga så var det fläskbullar...). Egentligen skulle jag ha velat köttbullarna med makaroner, men eftersom jag inte hade det hemma så fick det bli spagetti istället. Jag är nöjd med rätten i alla fall. 

Slutligen har jag broderat några timmar och fick faktiskt klart januari månad på årsbroderiet...


Eftersom det är ett engelskt mönster så står månadernas namn på engelska, men jag bestämde mig - efter lite funderande - att jag ska brodera de svenska månadsnamnen. Månaderna heter ju nästan detsamma på engelska och svenska så det blir inte så svårt att justera texten.

1 kommentar:

  1. Grattis till systerdottern, vår mellantjej har också fått jobb (extrajobb + sommarjobb) vilket känns väldigt skönt. Det är tufft för ungdomarna med jobb nu...
    Visst är det underbart med vårväder <3 jag sitter ute och njuter på vår altan <3
    Hur går det med vaccinationerna i din region? Såsom riskgrupp fick jag min första spruta i tisdags och imorgon öppnar bokningen för personer 50-59 år utanför riskgrupp. Alla i riskgrupper ner till 18 år har fått tillträde att boka tider.

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!