Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

söndag 5 juli 2020

För mycket handarbeten, för lite tid

Just nu har jag mycket olika handarbeten som jag vill hålla på. Jag har massor av broderiprojekt på gång och de senaste dagarna har jag bland annat broderat på en stor julbild...


...och en liten julbild.


Idag började jag också med den stickade Sommartröjan KAL, vilket innebar att jag först ritade upp mönstret på papper med liknande färger som mina garner.


Jag tänker att det kan vara behändigt att ha en klar bild på mönstret i projektväskan så att jag inte behöver kolla på nätet hela tiden. Jag tror det 8 varv med TRE färger vilket jag tycker är riktigt knöligt och komplicerat. Det tar en evighet eftersom man hela tiden för snurra olika garner på baksidan och byta garner i handen etc... En del tänker tydligen brodera dit den tredje färgen på vissa varv i efterhand, men det tycker jag också låter krångligt så det kommer jag inte göra.


Nu har jag i alla fall lagt upp och stickat resår i 3 cm. Jag hade en himla tur med uppläggningen, för jag hade 10 cm kvar av den ena garnändan när jag hade lagt upp mina 288 maskor på rundstickorna... Jag var inte sugen på att lägga upp igen så jag var väldigt tacksam att garnet precis räckte.
Särskilt fort går det inte att sticka med så många maskor, men jag är jättenöjd med garnet och det känns väldigt 'hemma' och välbekant att sticka igen. Det är en av de saker som sitter i ryggmärgen på mig efter alla dessa handarbetsår.

1 kommentar:

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!