Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 30 juli 2020

En sur patient

Så idag var jag iväg till veterinären med Kaxmörten så att de fick kolla på hans hörntand och boka tid för operation.


Jag kände mig ovanligt nervös, men kanske hade det lite med att göra att senaste gången jag var till en veterinär var jag tvungen att ta farväl av Tyson. 
Hursomhelst så gick det bra, förutom att Kaxmörten som vanligt skämde ut mig genom att sitta och muttra surt i väntrummet och skälla på de anställda som gick förbi😉. Tack och lov fick vi träffa en ung kvinnlig veterinär som tog honom på helt rätt sätt och han lugnade ner sig ganska snabbt. När hon hade tittat på tanden konstaterade hon snabbt att den behöver dras ut, och det behövdes inte någon röntgen idag. Det tyckte jag var väldigt skönt eftersom vi slapp ge Kaxmörten lugnande medel etc. Det räcker gott med vad han behöver gå igenom nästa fredag då vi har fått tid för operationen.
Som förberedelser inför operationen tog de blodprov och kollade hans blodvärden och även om levervärdena var lite förhöjda så är det tydligen vanligt på äldre hundar och inget att oroa sig för just nu. Sedan fick vi smärtstillande utskrivet eftersom det kommer att dröja en hel vecka till operationen.


Dock verkar han inte känna av tanden så mycket just nu, vilket är väldigt skönt. Tyvärr får vi ta bort tuggben under den kommande veckan och inte heller någon tandborstning. Hans mat blir blödlagd för att han inte ska göra sig illa när han äter.

Jag vet inte vem som tyckte det var skönast att komma hem efter en händelserik eftermiddag... Solstrålen som fick vara hos syrran och Shiba, eller matte som var helt slut efter all oro, eller Kaxmörten som hade varit på helspänn hela eftermiddagen..?

1 kommentar:

  1. Skönt att det gick bra idag, håller tummarna för att det går bra på operationen också <3

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!