Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 25 april 2019

Ishockey-uppdatering

Tyvärr blev det som jag befarade...Washington åkte ut i natt. Och jag satt uppe hela natten och plågades - det blev dubbel övertid - och gick till slut och lade mig 06.00 när Carolina fick in pucken i mål... Det enda positiva med natten var att jag hade tid att röja upp ordentligt i köket eftersom det blev hela 4 periodpauser då jag försökte hålla mig vaken medan jag inväntade nästa period av känslomässig tortyr.... Jag kan i alla fall trösta mig med att jag noga har dokumenterat förra årets otroliga Stanley Cup-resa och vinsten, och jag har dessutom spelat in matchen då de vann bucklan förra året. Kommer nog att titta på den snart för att trösta mig själv lite.
Nu tittar jag in på sportsajterna titt som tätt för att se om Nicklas Bäckström kommer att komma till ishockey-VM. Han har spelat otroligt bra och så han skulle definitivt bli en ledande spelare i Sverige - kanske till och med kapten - om han kom... Hoppas, hoppas, hoppas!!!
Ovechkin och de andra 2 ryska stjärnspelarna i Washington har redan tackat JA till VM-spel så när inte Sverige spelar matcher kommer jag nog att hålla på Ryssland.

Nu är det ju dock så att det inte bara är Stanley Cup-mästarna Washington som har åkt ut i den första rundan... Detta år har verkligen varit skrällarnas år och i princip alla storfavoriter har redan åkt ut. Ligans överlägset bästa lag i år Tampa Bay Lightning - som slog alla möjliga rekord - åkte helt oväntat ut i 4 raka förluster, och vinnarlaget Pittsburgh Penguins som Washington har kämpat mot så många gånger åkte också ut med en ryslig fart. Den andra konferensens bästa lag Calgary Flames åkte ut och förra årets finalmotståndare Las Vegas Golden Knights förlorade i en sjunde och avgörande och HELT GALET BRA match mot San José Sharks..

Jag kommer förstås att fortsätta se alla matcher för det är riktigt bra ishockey som spelas, även om jag inte kommer att vara vaken på natten. Fördelen nu är ju i alla fall att det är mycket mer underhållande och trevligare att titta på matcherna när hjärtat inte sitter i halsgropen hela tiden. Jag har dessutom några lag som jag håller lite extra på nu när mitt älskade Capitals inte är med längre😭.
 Ett lag är New York Islanders som har en svensk målvakt, Robin Lehner, som har haft det jättetufft privat men nu spelar sitt livs ishockey. Dessutom är det Capitals förre coach Barry Trotz (som ledde Washington förra året när de vann) som coachar Islanders i år.
 Sedan håller jag lite grann på San José Sharks för de har några jättebra spelare som har spelat riktigt länge i ligan och som verkligen förtjänar att vinna Stanley Cup.
 Slutligen håller jag lite extra på Colorado Avalance som har haft det riktigt tufft i ett antal år och som nu har vänt på det och har en svensk lagkapten Gabriel Landeskog.

Men vem som än vinner kommer det att bli ett oväntat lag och ett lag som aldrig har vunnit eller som inte har vunnit på väldigt länge så det kommer ändå att bli intressant att följa slutspelet nu när alla stora favoritlag är borta. NHL brukar ha en tävling varje år när man får gissa slutspelsträdet innan det börjar, men i år har de ändrat reglerna och man får nu en ANDRA chans att gissa hur fortsättningen kommer att gå. Antagligen har så många gissat fel att det knappt blev några tävlande kvar efter första rundan😉.

Annie



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!