Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 24 april 2019

Annorlunda kärlekshistoria i bokform


Jag har alltid tyckt om att läsa och gärna då romantiska böcker. Jag kommer ihåg hur jag under tonårssomrarna låg och sträckläste harlequin-böcker på familjebåten. Ofta var jag så inne i boken att jag inte hörde när mamma och pappa försökte prata med mig.

I London läste jag också väldigt mycket. Bland annat läste jag mer än hälften av alla Sagan om Isfolket-böckerna och då och då åkte jag förbi min tunnelbanestation för att jag var så inne i boken...Just då var nog läsandet även ett sätt att fly från mitt ganska jobbiga liv.

De senaste åren har jag tyvärr kommit ifrån bokläsandet en del. Jag tycker om att ligga och dra mig på morgonen och vakna till liv genom att läsa, men böckerna blev sakta men säkert ersatt av telefonen istället och jag började kollade sportnyheter och läsa bloggar på nätet mm. Jag misstänker att många andra har drabbats av detta fenomen under det senaste årtiondet. Men nu på slutet har jag saknat att läsa böcker, och dessutom är det ett bra sätt att hålla igång hjärnan, så jag har tagit upp min gamla morgonrutin då jag läser böcker igen. Och det är så trevligt! Telefonen kan jag ju kolla senare under dagen, men morgonstunden är återigen vikt för bokläsande

Den senaste boken jag läste var Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske av Emmy Abrahamson. Jag hörde talas om den här boken för ett tag sedan och blev väldigt nyfiken på den. Det är ju en liten annorlunda kärlekshistoria, och sådant gillar jag. Dessutom är boken baserad på Emmys egna upplevelser när hon träffade sin man vilket gör det hela ännu mer fascinerande.

Vad tyckte jag då om boken?
I början hade jag lite svårt för den, eftersom den i början är skriven i en ganska humoristisk ton vilket inte kändes så seriöst. Men efter ett tag kom jag in i jargongen och när de två huvudpersonerna träffades blev det ju ganska intressant från en romantisk aspekt. Andra halvan av boken kunde jag ha sträckläst för då var det mera känslor och djup i boken och mindre humor och deras historia grep verkligen tag i mig.
Så jag skulle nog rekommendera boken på grund av den annorlunda men fina kärlekshistorien, men man kanske får ge boken ett antal kapitel innan man kommer in i den ordentligt.

Och är ni nyfikna på verkligheten bakom romanen så kan ni läsa mer om den HÄR.

Annie

1 kommentar:

  1. Jag älskar också att läsa men det går lite i perioder men jag försöker att komma igång att läsa på semestern och gillar att ligga kvar i sängen och läsa en stund. Datorn har nog som du skriver tagit över mycket av min lästid...

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!