Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 17 december 2015

Påminn mig om att ALDRIG, ALDRIG...

...igen boka kvällstiden i tvättstugan!!!

Det här året så har de ju förbättrat säkerheten där jag bor, vilket har inneburit att vi numera har lås till tvättstugan som bara öppnas under den tid man har bokat tvättning. Dessutom är det flera pass varje dag men kortare tvättpass vilket innebär att det är svårt att hinna med. Dock kan man använda en torktumlare i ett rum vars dörr inte styrs av de nya brickorna/taggarna, så det är möjligt att torka saker ett litet tag efter tvätttiden är slut. När jag har mycket tvätt - som idag - så hinner jag precis tvätta allt och sedan kan jag torka det sista i torktumlaren när min tid har gått ut. Har man dessutom ingen bokning efter sitt eget pass så kan man ju komma ner innan passet tar slut och sedan ha dörrarna öppna tills man är klar, även om det går över ens egen tvätttid. Tänker jag.

Idag - eller igår är det väl egentligen - skulle jag ha tvättat på eftermiddagen men eftersom jag skulle träffa min vän så bokade jag om tvätten till kvällspasset. Allt flöt på bra, och jag hann med alla tvättar precis och tänkte sedan torka det sista efter passet tog slut. Jag hade ju det sista passet så det var ju inget problem. Så jag går ner till tvättstugan innan kl 22 då passet tar slut, och tömmer maskinerna och plockar ner det som har hängt och torkat i torkrummet. Men jag har dörrarna öppna tills jag är klar så att jag inte ska bli utelåst från mina saker. Jag har den sista maskinen tvätt i spinnaren när maskinen plötsligt slutar att gå; den måste ha spunnit klart kläderna tänker jag. Men när jag ska öppna locket och ta fram mina blöta saker så går det inte! Men vad är det här? Men så hör jag att även torktumlaren har tystnat, och då börjar jag inse att det är något som verkligen inte stämmer!
Helvete - stömmen stängs av till maskinerna kl.22!
Helvete! Och där står jag med saker jag inte kommer åt i spinnaren och mina sängkläder som är dyngsura!
Kunde de inte ha satt upp TYDLIGA skyltar som talar om att detta kommer att hända?!!

Jag står där nere och stirrar på spinnaren och undrar vad sjutton jag ska göra?! Ska jag behöva stå där nere och hänga hela dagen nästa dag för att försöka få tag på de som tvättar då - för jag kommer ju inte ens in till spinnaren då...! Och hur ska jag kunna sova i sängen när jag inte har några torra sängkläder??!

Så jag går och tittar på bokningstavlan hur det ser ut nästa dag - idag - och ser då att morgontiden faktiskt är ledig! Äntligen något positivt! Så jag tar bort nästa bokning jag redan hade gjort och bokar in morgontvätten mellan 7-10. Då kan jag i alla fall plocka ur mina blöta grejor själv... Men sängen? Och sovandet?
Jag bestämmer mig för att sitta uppe och utnyttja tiden och pyssla med julklappar och titta på inspelade program så länge jag håller mig vaken, och sedan ta en tupplur på soffan i skenet från julgranen. Och här sitter jag nu - snart fyra på morgonen - och ska försöka få några timmars sömn på soffan innan det är dags att hämta gårdagens tvätt och använda torktumlaren igen...!
Sådana här tillfällen är det väldigt smidigt att ha hundar till sambos som inte undrar varför man helt plöstligt går kvällspromenaden jättesent och sitter i soffan nästan hela natten när man egentligen ska sova...! Fast det förstås, de har sovit i vardagsrummet runt omkring mig och verkar inte bry sig om att vi helt plöstlgt inte ens har gått in i sovrummet inatt...!

Jag som oroade mig för att springa ner till tvättstugan så sent på kvällen...det var något helt annat jag skulle ha oroat mig för...!

Nu ska jag försöka sova en stund innan jag kämpar mig igenom torsdagen...

Annie

1 kommentar:

  1. Det där hände mig också, dagen före min student, när jag hade tvättat upp kjolen jag skulle ha och centrifugerade den. Klockan blev 22 och det gick inte att öppna maskinen. Anders försökte skiva sönder den men det var bara att vackert vänta och torka den på morgonen. Du sover nog gott i natt i alla fall... Kram

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!