Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 26 mars 2021

Så skönt att det är helg...hoppas jag...

 Jag var helt slut i eftermiddags efter vi kom hem från Solstrålens sjukgymnastik. Jag somnade som en stock i soffan efter en intensiv vecka, och jag har faktiskt ingen aning om hur länge jag slumrade... Jag börjar känna mig trött igen så det ska bli skönt att gå och lägga mig. 

Hundarna verkar också trötta. Hos sjukgymnasten hade Solstrålen jättesvårt att koppla av och gnällde sig igenom hela besöket så han sov också gott när vi kom hem. Och Kaxmörten verkar må bättre nu och klarade sig utan smärtstillande idag vilket är skönt. Det var inte roligt att se honom så obekväm som han var efter tisdagens operation.

Efter min tupplur så lyckades jag släpa mig ut i köket och testade att göra broccolipesto till middag. Jag gillar ju vanlig pesto med basilika, så jag tänkte att jag skulle testa att göra en variant med fryst broccoli istället. Speciellt när jag hittade billig prästost på Lidl igår som jag kan använda istället för parmesanost.

Jag har kollat på lite recept tidigare, men idag höftade jag och smakade mig fram till en någorlunda bra pestoblandning av broccoli, solrosfrön, olja, vitlök och prästost som jag sedan åt blandad med fullkornspasta. Det senaste året har jag gått över till fullkornspasta för att äta nyttigare. (Jag har även försökt äta nyttigare varianter av ris, men det är helt enkelt inte lika gott så det har jag inte klarat av så bra...ännu....) De första gångerna jag åt fullkornspasta så kändes den väldigt 'tungtuggad' och lite mera 'träig' än vanlig pasta. Men jag försökte fortsätta äta fullkornspasta med mina favoritsåser och efter några gånger vande jag mig. Nu väljer jag hellre fullkornspastan eftersom den känns mer rejäl och mättande...och smaken har jag vant mig med. Man får bara se till att man har tillräckligt med god sås till😉.

Jag önskar verkligen att jag bara kunde ligga på soffan och slöa och handarbeta hela helgen, men jag måste försöka få fram lite vårtextilier och göra fint här hemma inför påsk. Dessutom ska jag tvätta på måndag så jag vill få det klart innan dess... Sedan står det en disk och väntar på mig i köket som också behöver lite uppmärksamhet... Bara tanken på det får mig att börja gäspa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!