Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

tisdag 16 mars 2021

Engelsk matinspiration och en rättelse

 

Ikväll blev det broccoli/blomkål med ostsås till middag, och den rätten fick jag med mig från alla mina år i England. I England finns det nämligen en maträtt som heter cauliflower cheese som är en blomkålsgratäng och den åt jag mycket när jag jobbade i familj. Jag blev väldigt förtjust i kombon blomkål/ost, och jag brukar numera även blanda i broccoli om jag har det hemma. Dagens grönsaker kom för övrigt från svinnsmart-lådan som mamma köpte åt mig förra veckan. 

På tal om mamma så berättade hon idag att pappa inte köpte smörgåsjärnet jag nämnde i FÖRRA INLÄGGET utomlands, utan på en båtmässa. Och antagligen kom receptet på varma mackor med makrill från ett medföljande recept som mamma och pappa testade. Numera lever smörgåsjärnet vidare i syrran och svågerns husvagn vilket känns fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!