Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 18 mars 2021

Favoritstunder

 Ungefär varannan dag så klickertränar jag ordentligt med hundarna vilket inkluderar sjukgymnastikövningar med Solstrålen. De kan inte lika mycket konster som Tyson kunde - han älskade att träna och var väldigt snabblärd - men de kan ett antal olika övningar. 

Solstrålen kan bland annat titta både åt höger och vänster på kommando, medan Kaxmörten bara tittar åt vänster. De kan båda nicka och slicka sig om munnen på kommando, medan bara Kaxmörten kan gapa på kommando. Med olika hundar faller det sig naturligt att lära dem olika saker. Dessutom har Kaxmörten varit med på nästan hela träningsresan med Tyson så han lärde sig en del då av bara farten. Som att springa och hämta saker på kommando och ge dem till mig. 

Nyligen har jag äntligen lyckats lära Solstrålen att backa upp på en dyna, vilket inte alls var naturligt för honom. Det är en sjukgymnastik-övning som är bra för hans rygg så jag blev supernöjd när han äntligen fattade vad jag ville. Känslan man får när hundarna äntligen förstår ett kommando/övning är oslagbar💝. Speciellt om det är något som är väldigt onaturligt för hundarna att göra. Det är ju till exempel inte naturligt för en hund att gapa på kommando, men Kaxmörten är stensäker på den övningen. Tysons bästa tricks var att gömma sig med hjälp av tassen och jag smälte varje gång han gjorde det💝.

Så otroligt söt och smart och underbar💓

Vid varje träningstillfälle avslutar jag med samma övning.

Jag ber dem att ligga ner, och sedan lägger jag en godbit var på en av deras tassar och så får de vänta tills jag säger varsågod. För Solstrålen som är helt godisgalen och har dålig impulskontroll så är det här en jättesvår övning som verkligen testar honom. Ibland ber jag dem även att slicka sig om munnen innan de får ta godiset vilket blir supersvårt. Man riktigt SER hur hjärnorna knakar på dem! 
Mina duktiga killar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!