Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 12 mars 2021

Ett grönt fynd

Igår kom min underbara mamma förbi med en stor låda svinnsmarta grönsaker hon hade fyndat åt mig på Willys inne i stan. Så fort hon hade sett innehållet i lådan i affären så tänkte hon på mig och ringde och frågade mig om jag var intresserad av den. Och det var jag.

Lådan innehöll först och främst ett blomkålshuvud, 3 broccolibuketter och två påsar sockerärtor, och alla de tre grönsakerna är mina favoritgrönsaker. Sedan fanns det  också ett gäng cocktailtomater, 4 gröna paprikor och en påse med minipaprikor. Och alla de grönsakerna kostade sammanlagt 20 kronor!!! För att vara 'svinn-grönsaker' så var det ganska bra kvalitet på grönsakerna också så det var verkligen ett riktigt fynd som mamma gjorde åt mig💚.

Jag försöker ju äta ännu mera frukt och grönsaker än tidigare vilket inte skulle vara ett problem överhuvudtaget om jag hade bättre ekonomi. Jag älskar ju frukt och grönt, men den här tiden på året är det svårt att hitta grönsaker och frukt som jag gillar till ett bra pris. Men nu har jag kylen full så jag komma på maträtter jag gillar med mycket grönsaker, och idag blev det en grönsakswok. Normalt sett lagar jag denna wokrätt med kött/fläskfärs, men nu gjorde jag den helt vegetarisk med lök, paprika, sockerärtor och nudlar.

Mycket gröna grönsaker i woken.

Medan jag höll på i köket passade Kaxmörten min plats i soffan😍.


Det blev en stor sats med grönsaker och nudlar så nu har jag maten klar för morgondagen och söndag också.

En vegetarisk variant av receptet Five spice biff från boken Asiatiska nudlar och smårätter av Monica Eisenman


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!