Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

söndag 7 oktober 2018

Korvkex

Efter att ha slitit två dagar här hemma med städning mm, så hade jag tänkt att ta det lugnt idag och bara titta på tv och virka. Men så blev det inte.
Jag var trött så det blev en lång sovmorgon och sedan var jag ute med alla hundarna och sedan blev det en tur till hundgården med Kaxmörten och Solstrålen där vi mötte upp med en hundkompis. Det var riktigt skönt i solen så vi blev kvar där en stund, vilket innebar att jag inte var hemma förrän vid 14-tiden. Sedan blev det prat med syrran på telefon och när jag väl slog mig ner i soffan så blev jag trött och försökte sova en stund. Det funkade inte så bra för hundarna var lite oroliga och störde mig så till slut gav jag upp tuppluren. Men jag fick nog lite vila ändå för jag kände mig lite piggare så jag satte igång att göra min  MUSLI som hade tagit slut.

Jag har även funderat på att baka kex till hundarna. Jag brukar ju göra det då och då; jag bakar ju till alla andra så varför inte till dem också😊. Jag har inte haft råd att köpa så mycket tuggben den sista tiden som jag brukar, så jag tänkte att jag kanske skulle försöka baka STORA hårda kex som jag kan ge till dem istället. Men då måste det ju vara med ingredienser som jag redan har hemma för annars sparar jag inte pengar. Så jag hittade det här receptet...


...med billiga ingredienser. Sedan ville jag smaksätta dem med något som tilltalar hundar, så det slutade med att jag mixade lite falukorv som jag hade liggande i frysen och blandade ner i smeten.
Fördelen när man bakar till hundarna är att man kan vara mycket mer flexibel med ingredienserna; hundar är ju inga 'finsmakare'. Och blir kexen hårda så är det bara bra, så man behöver inte vara bekymrad över konsistensen på degen. Tvärtom så har de hembakade hundgodis/hundkexen som blivit för porösa inte varit bra. Summan av kardemumman blir att jag höftar för fullt när jag bakar till hundarna och har i lite allt möjligt i degen. Och den här gången gjorde jag stora 'kakor' som de kan tugga/gnaga på en liiten stund i alla fall.


Jag blev riktigt nöjd med dem. De var riktigt hårda när de kom ut ur ugnen, och det doftade korv när jag gräddade dem så jag vet att hundarna kommer att gilla dem. Jag ska dessutom eftertorka dem i ugnen för att vara säker på att de har torkat ordentligt och därmed håller bättre och längre.

Det kanske inte ser lika gott ut för oss människor, men det är minst lika tillfredställande att baka godbitar åt hundarna som det är att baka åt min mänskliga släkt😀!

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!