Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

söndag 31 maj 2015

Mattes Dag!

Idag firade vi Mors dag hos min syster. På hennes blogg (http://jagochmittpyssel.blogspot.se/) kan ni läsa ett jättefint inlägg som hon har skrivit om mina syskonbarn och min mamma:) Idag låter jag henne stå för dagens ord när det gäller min underbara familj:)

Själv har jag flera år reflekterat över att det finns en dag tillägnad mödrar, men för oss som inte har haft lyckan att bli mödrar och istället har hundar borde det finnas en dag som heter Mattes Dag:) Jag kan inte bli firad av några barn, men jag skulle gärna bli firad för att jag är matte till tre underbara hundar. Likadant känner jag när det gäller födelsedagar; jag har inga barn att fira så istället firar jag hundarna vilket innebär att jag har för det mesta födelsedagskalas när mina hundar fyller år. Alfahanen står på tur den 6 juli när han fyller 10 år! Tack och lov har jag en familj som förstår att jag också vill fira det jag har i mitt liv, och de tycker inte att jag är fjantig som gör så stor affär av de här sakerna:) De kommer snällt med små presenter till hundarna på deras födelsedagar, och ibland får jag till och med julklappar från hundarna (via diskret hemlig hjälp från min syrra eller mamma):D
Idag fick jag faktiskt en 'Grattis på Mattes Dag' - present av syrran...


...och det var ett jättefint armband hon hade gjort:) Att hon förstår hur jag känner när det gäller sådant här och tänker på mig och min situation är en av många anledningar till att jag älskar henne så mycket <3!

Nåväl, till min mamma broderade jag det här kortet...

 
...och gav henne lite blomsterlökar som hon kan plantera vid sin kolonistuga:)


Medan jag höll på och pyssla med mina Mors dag-presenter så låg Alfahanen i stora korgen...


...och Solstrålen tittade som vanligt mycket noga och mycket nyfiket på vad jag pysslade med!


Till Mors dag-firandet hos min syster bakade jag en sats gluten- och laktosfria brownies (flera i vår släkt har allergier) efter ett nytt recept...


...och de blev väldigt uppskattade vilket var kul! Det är inte alltid så lätt att få till de där glutenfria bakverken kan jag lova...!

Hos syrran hade vi det jättetrevligt! Våran mamma var där och min svågers föräldrar också, och det bjöds på hamburgare eller korv med bröd. Min systerdotter ville fläta sin mammas hår och lyckades få till en tjusig inbakad fläta. Det påminde syrran och mig om när vi satt och lekte med vår mammas hår när vi var små...


Vädret var inget vidare idag. Det regnade till och från och blåste mycket, och när jag och hundarna skulle gå hemåt från syrran så vräkte regnet ner:( Regnet störde inte Alfahanen eller Solstrålen, men Kaxmörten gillar INTE regn och han såg mer och mer moloken ut... När vi kom hem var hundarna riktigt blöta och som alltid efter regniga promenader så ska Solstrålen slicka Kaxmörtens päls och göra ren honom. Kanske känner Solstrålen att Kaxmörten avskyr regnet, för det är det enda tillfället som han insisterar på att slicka sin 'storebror', vad vet jag?
Gulligt är det i alla fall:)


När vi väl var inne och avtorkade så firade vi Mattes dag med lite falukorv! Det var nog höjdpunkten på Mattes dag för mattes älsklingar!

Annie

3 kommentarer:

  1. Vad fint kortet var! Jag såg det aldrig när jag höll på med maten:)

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig tradition med födelsedagskalas för hundarna.

    SvaraRadera
  3. Som du redan märkt har vi födelsedagskalas för våra djur ;) Och självklart ska hundar och katter ha julklappar med - även syskonens!!! :) Tänk för några år sedan när alla 5 syskonen hade hund!!!!! Plus pappa! Det kunde bli lite rörigt på släktträffarna :) Och många presenter blev det!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!