Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

tisdag 14 augusti 2018

Zucchinirepertoar!

Jag försöker äta nyttigt i min vardag i den mån jag har råd. Grönsaker och frukt kan ju tyvärr vara ganska dyrt, så jag försöker ofta utnyttja när det är säsong för de olika sorterna för att spara pengar. Den här perioden på året är det ju skördetid och just nu är zucchini/squash billigt vilket är en grönsak som jag verkligen gillar.

Jag har i många år gjort en couscous-sallad som jag älskar med grillad zucchini, citron och fetaost vilket brukar använda upp en del zucchini. Dessutom har mamma de senaste åren odlat zucchini på kollo, vilket har inneburit att jag har fått en del zucchini av henne också. Ett tag hade jag 6 zucchini i kylskåpet och kände att det var dags att utöka min repertoar på zucchinirecept.
Jag prövade ett recept med pasta, fetaost och zucchini men det var inte riktigt min grej. Dock har jag tidigare gjort ZUCCHINIPLÄTTAR...


...och det är riktigt gott! Kombinationen fetaost och squash är supergod och de här plättarna smakar lika bra kalla som varma och håller flera dagar i kylskåpet så det har blivit ett antal högar med sådana den senaste tiden. Speciellt när Willys dessutom hade ett supererbjudande på fetaost! I recepten använder de ofta salladslök men jag har bytt ut det mot gräslök som jag odlar på balkongen.

Men jag har letat vidare på nätet efter fler recept, och när jag stod och rev zucchini häromdagen till plättar så bestämde jag mig för att passa på att använda lite riven zucchini till en mjuk kaka också. Jag hittade nämligen ett RECEPT som i princip var som en mjuk pepparkaka eller morotskaka (fast med zucchini istället) som kändes värt att pröva.


Och jag kan rapportera att den blev väldigt god och väldigt saftig och hållbar. Dessutom var det inte så mycket fett i den - om man bortser från frostingen förstås, hehe - så den kändes lite mer hälsosam😊.

Just nu har jag 3 squash i kylen så det blir nog en couscous-sallad imorgon. Det låter som om mamma har några fler på gång i sitt grönsaksland också så om ni har tips på flera bra recept så tar jag tacksamt emot dem😊.

Annie

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut ��
    Jag såg ett recept på Facebook på hemmagjorda chips på zucchini

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!