Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

tisdag 28 augusti 2018

Höstinspiration

Förutom att fundera på handarbetade julklappar så har jag också känt att jag vill ha en passande virkad duk i höstfärger till mitt vardagsrumsbord. Jag är ju en sådan som gillar att byta textilier efter årstiderna, men jag har väldigt dåligt med textilier i dova höstfärger.

Men en virkad duk borde jag ju kunna ordna tyckte jag och började gräva i mitt garnförråd. Tyvärr har jag inte så mycket höstfärger bland garnerna heller; jag är ju inte så mycket för sådana färger egentligen (förutom mörklila kanske). Men jag lyckades hitta två melerade nystan i orange/beige/grönt och de färgerna funkade bra med ett riktigt mörkcerise/mörklila nystan som jag hittade. Men jag var lite osäker på om de tre nystanen skulle räcka till en duk stor nog så jag grävde lite mer och hittade några jättegamla nystan med rostbrunt bomullsgarn. Jag brukar få en del gamla garner av människor som vet att jag handarbetar, och detta garn har nog legat lääääänge i någon garderob någonstans... Jag avskyr normalt sett brunt, men till den här duken kändes det ganska passande.

Återigen använde jag mönstret UNICORN MANDALA eftersom det är ett så omväxlande mönster och man kan leka med olika färger...


Trots att det är många av dessa färger som jag normalt inte gillar så tycker jag att kombinationen av alla har blivit riktigt fin och duken blir precis som jag har tänkt mig!


Nu virkar jag för fullt så att den ska bli klar snart och jag får en anledning att städa upp på vardagsrumsbordet och göra fint med min nya duk och kanske en stämningshöjande lykta nu när kvällarna är mörka igen...

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!