Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

fredag 3 augusti 2018

Färgklurerier

Trots mensvärk lyckades jag ta mig igenom städningen här hemma och runt 14-tiden kunde jag sätta mig framför tvn med en virkning i handen för att titta på EM-veckan som började i dag. Så trevligt att ha ett sportevenemang att se fram emot varje dag igen; jag har saknat det sedan fotbolls-VM slutade.

Jag har lovat/erbjudit mig att virka en kudde till syrran och svågerns upprustade husvagn och idag tänkte jag börja virka på den...eller i alla fall försökte börja virka på den...
Tanken är ju att kudden ska matcha inredningen i deras husvagn och den är blå/grå/vit vilket inte direkt är mina färger. Dessutom är det tänkta kuddfärgerna väldigt annorlunda från de som används orginalmönstret SWEET CAROLINE CAL  så där fick jag inte heller någon direkt hjälp i hur jag skulle lägga upp färgerna på kudden.

Men jag funderade och försökte para ihop färgerna och klura på vad som skulle kunna fungera och började virka. Mönstret är indelat i 3 delar och när jag nästan hade nått slutet på del 1 så satt jag och tittade på det jag virkat...


...och kände att NEJ, det här blir INTE bra! Jag tog ett kort och skickade till syrran eftersom jag ville ha hennes åsikt också; kanske var det bara jag som inte gillade färgerna...??? Men innan hon hade hört av sig till mig så hade jag bestämt mig för att repa upp. Det var något med det svarta som blev för stark kontrast mot de andra färgerna och som syrran sade när jag pratade med henne så var det för 'murrigt'. Husvagnen är ju sommar och sol och kudden ska också vara glad och ljus.
När jag sedan pratade med syrran så föreslog hon att ha mera vitt (eftersom jag är begränsad i färgvalen och vill ha kudden ljusare) så nu är tanken att jag ska försöka fokusera på blått i olika färger tillsammans med vitt.

Man blir ju lite less när man får repa upp 4-5 timmars arbete, så jag började om med några varv innan jag sedan lade den åt sidan.


Men nu när jag ser den så här så undrar jag om jag kanske ska byta plats på några färger igen innan jag fortsätter.? Jag tycker det är såå svårt med färger, och det är mycket skönare när man kan härma någon annan som redan har kommit på en bra färgkombo (eller ett melerat garn som sköter färgbytena åt en!)

På kvällen lade jag den krånglande husvagnskudden åt sidan och började på ett annat projekt som jag också har haft i tankarna. Det ska bli en julklapp och här kunde jag välja mina egna favoritfärger.


Färgerna är lite mörka på bilden, men det ser riktigt bra ut i verkligheten så här har jag inte behövt repa upp så mycket tack och lov. Bara lite grann på grund av felläsning i det engelska mönstret.
Få se vilket projekt jag fortsätter på imorgon...

Annie


1 kommentar:

  1. Är det tre blås nyanser och så vitt? Funderar på hur det skulle se ut om du bytte plats på den mörkaste och den ljusaste blå?
    Du kommer på hur du ska göra, det är jag däkerbpå!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!