Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

lördag 11 augusti 2018

STANLEY CUP-BUCKLAN är på besök!!!

Ja, då var det dags för ännu ett LÅÅÅNGT inlägg om ishockey😀!
Det är ju OTROLIGT STORA dagar för oss svenska Brynäs- och Washington Capitals fans just nu så självklart är jag på plats vid varje tillfälle för att föreviga varenda liten sekund som vi bjuds på!

Idag gick jag upp kl 07.00 för att gå en långpromenad med Solstrålen och Kaxmörten innan min svåger Anders och systerdotter Linnea kom och hämtade upp mig kl 08.30 för färd mot Brynäs IFs hemmaarena Gavlerinken.

Vi var inte de enda som var på plats för att få se Nicklas Bäckström, Christian Djoos och Stanley Cup bucklan, och ganska snabbt så blev det mycket människor som väntade på att få ta plats inne i arenan. 


Dagen till ära var jag klädd i min gamla Brynäs t-shirt med Bäckis som ung ishockeyspelare.


Det visade sig senare att det var runt 2500 människor där för att hylla våra hjältar, och till slut var vi alla på plats inne i arenan och ungdomsspelarna var på plats inne på isen runt den röda mattan.


Vid det laget var Stanley Cup bucklan redan på plats i arenan såg vi på sociala medier🏆🏆🏆.


Till slut - efter en kvarts mikrofonstrul - fick vi alla chans att hylla våra hjältar och se bucklan live för första gången...!


...och vi fick chans att ge hjältarna stående ovationer!


Sedan radade ungdomsspelarna upp sig... ...och Bäckis och Djoos fick lyssna på tal......och ta emot priser från Gävle kommun och från Brynäs IF.


Sedan visade de hyllningsfilmer på spelarna och intervjuade hjältarna. Först ut var Christian Djoos och sedan Nicklas Bäckström…...och vid det laget var tårarna nära! Det var så himla stort att sitta där i arenan och se Bäckis och bucklan på isen och samtidigt kunna se en video på honom när han spelar i Washington och återigen se det vinnande ögonblicket i slutspelet när han fick lyfta bucklan med Ovechkin i Las Vegas i juni. Det var många rysningar längs ryggraden, det kan jag lova!


Det märktes på Bäckström att han också var känslomässigt påverkad av hyllningen, och han fick harkla sig någon gång för att få ordning på känslorna och orden under intervjun. Han verkar inte vara någon som har ett behov av att vara en stor stjärnan som Ovechkin - även om han är det! - men han sade i intervjun att han för en gångs skull inte hade något emot att få vara den stora STJÄRNAN en sådan här dag🌟😊❤!


Sedan var det då dags för den stora fotostunden när alla skulle få chans att fotas med hjältarna och bucklan...


...vilket lät väldigt organiserat och smidigt på förhand med en fotograf som tog bilder som man sedan skulle få utskrivna och i handen på en gång i arenan... Men det visade sig snabbt att riktigt så lätt och smidigt blev det inte tyvärr😞…
Kön växte sig ganska så låååång och stooor…... och vi fick köa i ungefär 1 timme och 30 minuter innan vi började närma oss isen och bucklan. Eftersom arrangörerna började bli oroliga att alla inte skulle hinna med att bli fotade med bucklan innan den skulle vidare med Christian Djoos (det var ju 'hans' dag med bucklan) så började man ta gruppfoton runt bucklan.


För oss som hade drömt om ett fint kort med enbart spelarna, bucklan och en själv var ju inte det så goda nyheter. Men vid det laget hade jag misströstat flera gånger om vi ens skulle hinna fram så det kändes inte som hela världen... Då ville jag bara vara på samma bild som bucklan.
Och här lyckades  jag faktiskt fånga mig, spelarna och bucklan på samma bild!


Det som var värre var ju att de hade lovat riktiga bilder till alla, men det funkade ju inte heller eftersom det tog alldeles för lång tid att printa ut alla bilder. Så tyvärr fick jag ingen 'riktig' bild just då, men klubben har lovat att bilderna ska finnas att tillgå digitalt snart så jag hoppas på det bästa🤞.
Med tanke på det så försökte jag ta lite egna bilder på spelarna och bucklan medan vi var på isen i närheten av dem...


...och när jag fick chans att stå där så passade jag även på att ännu en gång gratulera Bäckström...och jag TROR att jag tog honom i hand (som många andra också gjorde) men det gick så fort och var så stressigt från arrangörerna som jagade på oss att jag faktiskt inte har något direkt minne av det. Men jag VET att jag sade till honom att vi ses nästa år när de kommer tillbaka med bucklan och det lovade han😊.


 Jag är ändå superglad att jag var där och fick chansen att få uppleva detta unika event - Stanley Cup bucklan har ju aldrig varit i Gävle förut - men jag kommer känna mig ännu bättre när jag faktiskt har en bild i handen som de lovade, även om jag fick dela platsen och bilden med svågern, Linnea och några främlingar😉. Samtidigt är jag jätteglad att vi hann fram till dem, och det var ju OTROLIGT snällt av dem att stå uppradade så där i flera timmar för att vi fans skulle få bilder!!
Faktum är att jag förhoppningsvis kommer att se bucklan i morgon också på Nicklas Bäckströms dag med bucklan,  men då tror jag inte att jag kommer att komma så nära den som jag gjorde idag.

Tänk att efter ett årtionde av att ha följt honom varje steg i Stanley Cup slutspelet i Nordamerika så lyckades laget TILL SLUT ta sig hela vägen till toppen och VINNA vilket sedan ledde till att jag fick möjligheten att se och vara på en meters avstånd från Bäckis och världens största sportstrofé!!!
 Det är ganska så sjukt ofattbart och ett minne för livet!!!

Annie

3 kommentarer:

  1. Så speciellt att i verkligheten få uppleva och se det du har följt på tv så länge. Och att få vara där med Bäckis (och några andra😬) och se DEN RIKTIGA STANLEY CUP BUCKLAN FRÅN NHL, som du bara har sett på tvn i alla år och aldrig trott att du faktiskt skulle få stå bredvid, är ju så häftigt!!👍👍👍😃😃😃😃

    SvaraRadera
  2. Anders har ett kort på dig och spelarna och bucklan som är riktigt bra!!

    SvaraRadera
  3. Vilken fantastisk dag för dig!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!