Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

lördag 3 september 2016

Hundarna har ordet!

Solstrålen:
 
Idag lekte jag en riktigt rolig lek!
Matte gömde kex bland alla våra kuddar i våran stora hundkorg och sedan fick jag söka efter kexen.
 
 
 Jag älskar att använda min nos och gräva bland kuddar - bara för att det är så härligt att gräva liksom:) - så det var riktigt roligt!
 
 
Dock trodde jag att det bara var jag och matte som skulle leka den här leken, men så fort som Kaxmörten insåg att jag sökte efter godsaker så ville han också vara med. Tyvärr...
 
Trots att jag bad matte såå snällt jag bara kunde....
 
 
...så fick jag vänta flera gånger medan Kaxmörten och Alfahanen sökte efter flera kex.
 
Kaxmörten:
 
Självklart ville jag också vara med och söka efter kex, det fattar väl vem som helst, men jag fick tjata lite på matte och vara så söt som bara jag kan för att hon skulle lyssna på mig.
 
 
Solstrålen tror att det bara är han som kan de här lekarna men jag är faktiskt också riktigt duktig på att söka efter godbitar! 

 
Jag märkte att Alfahanen - som först låg och sov - vaknade och började bli intresserad av vad vi höll på med, men han lyssnade på matte - till skillnad från lillebrorsan - och låg bara och tittade på.


Ser ni vad duktig jag är på sådana här lekar; jag är ju liksom som gjord för att gräva ner mig ibland kuddar och filtar mm, och jag övar på det varje dag:)Är du säker på att godsaken ligger här, matte?!
 


Har du någon mer?!
 

Alfahanen:
 
Matte gömde några kex åt mig också, men jag når så bra så jag kunde ta det lugnare och stå utanför korgen och söka efter kexen.
 
 
...sedan fick Solstrålen söka efter de sista kexen. Matte säger att han behöver leka mer än oss för han är lite mer 'intensiv' än oss...och det har ju hon rätt i.

 
  Fast idag blev jag faktiskt sugen på att leka ännu mera så jag började titta i våran leksakskorg...
 

...för att se om jag kunde hitta någon kul leksak; dvs en som har lite godis i sig:) Det var lite svårt att få tag på något så jag gjorde som Solstrålen brukar göra ibland och ställde mig i korgen.
Det fungerade faktiskt riktigt bra...
 

...och till slut fick jag fram den här bollen som var fylld med godis.
 

Smart, va???
 
Hälsningar
 
Alfahanen, Kaxmörten
och
Solstrålen

2 kommentarer:

  1. Det ser ut som en rolig lek grabbar! Provade matte också på att gräva bland kuddarna? Vill ni att hon ska vara med så kan ni ta hennes korsstygnsgarner och hälla ut i korgen, då ska ni se att hon oxå kommer att gräva! Puss på er❤️

    SvaraRadera
  2. Då får jag hoppas att de inte vill ha med mig i leken...:)

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!