Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 23 september 2021

På min tv just nu...


Jag älskar ju serien Morden i Midsomer och har sett ALLA avsnitt ett flertal gånger, men nu har jag hittat en Nya Zeeländsk variant på Morden i Midsomer! Den är kanske inte så bra att jag vill titta på avsnitten om och om igen, men jag får samma avkopplande och trivsamma känsla när jag tittar på Morden i Brokenwood som jag får av Morden i Midsomer. Serierna har mycket likheter med knäppa mord, lite humor här och där och inget alltför nervkittlande eller stressande. Bara en smart och sympatisk kommissarie som pratar med mordoffren och småtrevliga karaktärer som återkommer i varje program (om de inte blir ett offer eller mördare i något avsnitt, hehe). Tyvärr finns det inte jättemånga avsnitt att titta på, men man får hoppas att de kommer att göra flera där borta i Nya Zeeland...!


En annan serie som jag gärna tittar på just nu är Dr Jeff, Rocky Mountain Vet på Animal Planet. Den serien handlar om Dr Jeff som håller till i Colorado i USA där han har en djurklinik som är inriktad på att hjälpa djurägare som inte har råd med dyra veterinärskostnader. Hans filosofi är att ALLA ska ha rätt att få ha ett älskat djur och ha möjlighet att få hjälp med djuret om det blir sjuk. Han och alla hans anställda gör verkligen allt för alla djur, och dessutom utför de mycket volontärarbete för att hjälpa djur och deras ägare i fattiga områden mm. Dessutom kan man adoptera övergivna djur via hans klinik. 
Dr Jeff lever verkligen för att hjälpa djur som mår dåligt, och föra sina medicinska kunskaper vidare till den kommande generationen så att de kan ta vid efter honom. En otroligt inspirerande person och ett riktigt bra program.

1 kommentar:

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!