Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 29 september 2021

Fullt upp men ändå lite (jul)mysigt

 Idag var det tvättstuga och städning inbokat så jag hade sett till att få bra sömn (tack sömntabletter!). Vi gick till hundgården med boxerkompisen där hundarna sökte godis och vi människor jagade myggor i mängder. Vi har nämligen fått en mygginvasion efter översvämningarna som var tidigare häromkring. Myggorna är överallt, till och med i tvättstugan såg jag idag. Normalt märker jag inte av myggorna där jag bor förutom någon enstaka gång i hundgården där det är lite skuggigt från lövträden, men nu... Det går inte att stå stilla någon längre stund innan man blir myggmat😬. Usch! Hoppas att vi snart får en köldknäpp så att myggorna dör.

 Väl hemma igen så klippte jag klorna på hundarna och sorterade tvätt mm samtidigt som jag lyssnade på min egen favorit-jullista på Spotify (Våran Lilla Julvrås jullista). Normalt brukar jag vänta någon månad till innan jag spelar mina absoluta favoritjullåtar, men det här året... Ja, bra julmusik behövs NU. Och jag tror faktiskt att julmusiken hjälpte till att göra dagen ganska bra, och gav mig mer energi än jag normalt har sådana här städdagar.

Tyvärr märkte jag under dagen att Solstrålen hade ont i ryggen så han fick smärtlindrade medicin och lite extra massage av mig. När han har ont så vankar han runt i lägenheten, och tvekar när han ska hoppa upp i soffan och går stelt och BAKOM mig på promenaderna. Han går ALDRIG bakom mig annars utan drar som en ångvält, så det känns väldigt konstigt... Jag hoppas verkligen han mår bättre imorgon.


Jag satte upp en ljusslinga i vardagsrumsfönstret och det blev såå mysigt!


Och när jag ändå var i farten så tog jag fram lite julkokböcker och radade upp på tavellisterna i vardagsrummet, och kopplade in stjärnan som hänger på min vardagsrumsvägg.


Så mysigt med lite julbelysning och så skönt att man bor själv och kan (jul)dekorera hur och när man vill😁.


Medan jag tvättade och städade och fixade mysbelysning och lyssnade på julmusik så låg Kaxmörten och myste på den nybäddade sängen. Självklart var jag tvungen att stanna till och gosa en stund.


På kvällen gjorde jag i ordning en kycklinggryta med saffran, aprikoser och kanel så nu har jag maten fixad för några dagar framåt.


Innan dagen var helt slut hann jag även med att skriva ett julbloggsinlägg och nu ska jag hänga upp den sista tvätten innan vi går kvällsrundan och kryper ner i sängen. Misstänker att jag kommer vara trött i morgon så det är tur att jag bara har handarbete inplanerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!