Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 8 november 2019

Kampen om bästa platsen

Jag älskar att titta på hur hundarna interagerar med varandra, och deras (kropps)språk sins emellan.
Idag hade Shiba till exempel gått och lagt sig i soffan medan Solstrålen låg i korgen och sov. Men helt plötsligt vaknade han och kom på att han också ville ligga i soffan, på HANS plats. Men där låg ju Shiba?! Vilken fräckhet😡!

Det riktigt syntes på Solstrålen hur mycket det störde honom att han inte kunde hoppa upp och lägga sig på 'SIN' plats. Jag försökte få honom att ligga på ett annat ställe i soffan, men han provade någon sekund och blev missnöjd och hoppade ner igen...och stirrade på Shiba. Shiba i sin tur försökte att vara cool och låtsas som ingenting, men hon märkte definitivt att Solstrålen ville något...Och eftersom Shiba är så försynt så blev det lite jobbigt för henne med en stirrande Solstråle framför sig.

Till slut bestämde sig Solstrålen för att han bara SKULLE upp på sin plats, så han tryckte sig in MELLAN Shiba och soffkanten (där det var c:a 5 cm utrymme😮).


Först var han nog ganska nöjd att han hittade en liten plats BAKOM Shiba.
Fast det var ju väldigt störande att Shiba fortfarande låg kvar! Och jag var också väldigt imponerad av att Shiba låg kvar, haha.


Men det syntes klart och tydligt att hon inte var bekväm med att helt plötsligt ha fått en envis beagle på ryggen😉.


Men hon försökte fortsätta koppla av i soffan och strunta i Solstrålen - soffan är ju den mest bästa liggplatsen här hemma. Och även Solstrålen verkade till slut acceptera att han inte skulle få ha hörnet för sig själv och lade sig tillrätta på Shibas rygg.


Men det varade inte länge (typ 30 sekunder)😉... Solstrålen blev snabbt frustrerad och började muttra och då dröjde det inte många sekunder förrän Shiba gav upp och klev ner. Och då var Solstrålen väldigt nöjd med att allt var som vanligt i hans värld och i hans soffa...och Shiba var nog ganska nöjd ändå att slippa närkontakt med en envis Solstrålen och gick och lade sig på golvet istället. Bättre lycka nästa gång😊💓.

En väldigt underhållande episod i hundarnas liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!