Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

söndag 3 november 2019

Adventssockan


Jag hade bestämt att idag skulle jag bara ta det lugnt och titta på tv och handarbeta och så blev det också. Jag tog fram ADVENTSSOCKAN och fortsatte att sticka flätor på det höga skaftet.
Det knöliga med denna socka är att man måste sticka olika flätor och öka maskor och följa flera olika diagram samtidigt...vilket gör det väldigt rörigt. Det är definitivt det krångligaste stickmönstret jag har använt i höst.


När jag trodde att jag var klar med flätorna - enligt mönstret - så stämde inte alls mitt maskantal med mönstrets antal...vilket inte är särskilt förvånande... Men jag bestämde mig för att försöka anpassa min socka till ursprungsmönstret trots det, så nu har jag börjat med dekormönstret högst upp på sockan. Det är faktiskt skönt att 'bara' sticka flerfärgsstickning och bara ha ett diagram att följa...


Det kommer nog att bli omöjligt att få till ännu en socka som ser exakt likadan ut eftersom jag inte riktigt vet/kommer ihåg hur jag fick till den första sockan, speciellt eftersom det verkar ha blivit 'fel' någonstans med mängden maskor. Men jag ska ju bara ha sockorna själv, och så länge jag följer färgerna och mönstret någorlunda och provar den flera gånger så ska jag nog få till den ok ändå.

Det har hursomhelst varit väldigt skönt att bara ta det lugnt och handarbeta idag, så jag kommer nog fortsätta med det imorgon också....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!