Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 16 augusti 2018

Effektiv dag...tack vare golf.

Idag har jag faktiskt fått en hel del gjort här hemma💪💪💪!!
När jag såg att det skulle visas golf på tv, så tänkte jag nämligen att det kunde vara ett perfekt tillfälle att passa på att göra lite välbehövliga hushållssysslor. Det finns vissa sporter på tv - typ vissa skidsporter och golf - som lämpar sig perfekt för att skruva upp volymen på tvn och lyssna på det samtidigt som man gör något annat; gärna något tråkigt eftersom huvudet är upptagen med att lyssna på något intressant. Det kan liksom dröja mellan avgörande stunder så då kan man använda tiden emellan dessa stunder till något annat och bara springa till tvn när det händer något RIKTIGT intressant.

Så jag satte på golfen på tvn, skruvade upp volymen (ibland är det smidigt att bo på en liten yta...😉) och ställde mig i köket och började ta itu med en monsterdisk. Eftersom jag ändå stod där i  köket så gjorde jag i ordning en ny sats av min MUSLI...


När jag ÄNTLIGEN var klar med disken satte jag mig och klippte klorna på Solstrålen och Kaxmörten, och sedan tog jag fram dammsugaren och dammsugade golven. Efter det blev det en liten virkpaus och hundpromenad mm.

På kvällen bestämde jag mig för att äntligen ta och göra couscous-salladen med zucchini. Den tar ett bra tag att göra eftersom jag måste grilla en massa zucchini-skivor noga i en liten grillpanna, så jag tänkte att när jag ändå stod i köket igen så kunde jag passa på att göra inlagda nektariner. Jag har nämligen haft nektariner liggande ett antal dagar i kylskåpet som inte var så goda, men jag ville inte slänga dem. Idag kom jag på att jag kanske skulle ta och lägga i dem istället i förhoppning om att de skulle smaka bättre då. Så jag letade reda på ett RECEPT som verkade bra med ingredienser som jag hade hemma och voilà…


...en burk med gyllengula inlagda nektariner! Jag har faktiskt inte smakat dem än, men sockerlagen var väldigt god så jag har stora förhoppningar.
Samtidigt som jag stod och kokade sockerlag och skalade nektariner mm så grillade jag även zucchini vilket tog sin lilla stund. Men till slut kunde jag äta en portion av denna goda sallad...


...och kunde känna mig nöjd med dagens jobb. Jag har ju insett att när man försöker ta vara på all mat i kylskåpet och spara pengar genom att göra all mat själv från grunden så blir det VÄLDIGT MYCKET DISK hela tiden... Ni anar inte hur många gånger jag har önskat att jag hade en diskmaskin här hemma...!
Nu ska jag koppla av en stund och njuta över hur duktig jag har varit idag.. och sedan blir det hundpromenad och läggdags.

Annie

1 kommentar:

  1. Hahaha och jag sitter klistrad om de är golf på tv. Så rogivande tycker jag.

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!