Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

måndag 6 augusti 2018

Att börja om igen...

För några dagar sedan så började jag virka på en kudde till syrrans husvagn, men efter 4-5 timmars virkning så var jag inte alls nöjd med färgerna och kombinationen av färgerna...


...så jag repade upp ALLT - suck😞 - och började om. Min tanke var först att jag bara skulle ändra kombinationen av färger eller kanske ta bort den svarta färgen som gjorde att mönstret blev lite väl mörkt, så jag ändrade på färgordningen och började virka några varv samma kväll.


Men sedan tappade jag lusten och dessutom var jag fortfarande inte helt nöjd med färgkombinationerna.

Så under helgen lade jag undan det här projektet och virkade på andra projekt och kände mig allmänt less på den här kudden. Men jag har ju funderat lite på den och efter att ha letat mera bland mina garner så hittade jag två andra nyanser av blått som jag gillade och efter att idag har tittat på alla olika garner så tog jag bort det 'gamla' mörkblåa nystanet och lade till en klarblå färg. Dessutom hittade jag ett blålila nystan som jag gillade. Och sedan började jag återigen försöka virka på kudden.


Och den här gången har det gått mycket bättre! Nu är jag nöjd med färgerna och med virkningen och behöver inte ifrågasätta varje varv och varje färgval jag gör eftersom färgerna harmoniserar mycket bättre med varandra och med mig😊.


Så nu har jag virkat klart första delen av Sweet Caroline CAL, och ser fram emot att fortsätta med del 2 och 3 de närmaste dagarna. Och jag är glad att jag har lärt mig att när något inte funkar så är det bäst att ta en paus och låta det vila ett tag. Och när jag inte är helt nöjd med ett virkprojekt så är det helt ok att repa upp och starta om. Jag kanske förlorar lite tid, men jag kommer att känna mig så mycket nöjdare i slutändan! Och tid är dessutom något jag faktiskt har ganska gott om till skillnad från mycket annat i mitt liv...

Annie

2 kommentarer:

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!