Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

tisdag 19 juni 2018

Mina favoriter⚽

Nu har jag sett 14 av de 16 matcher som har spelats i fotbolls-VM och jag har redan fått några favoritlag som jag gillar och kommer att följa och heja på lite extra...förutom SVERIGE då förstås😀!

Portugal
Ronaldo
Världens bästa fotbollsspelare Ronaldo spelar i Portugal, och i deras första match i VM gjorde han alla 3 mål för Portugal när de spelade 3-3 mot Spanien. I EM för 2 år sedan spelade Portugal final men var INTE favoriter. Ronaldo var som vanligt den stora stjärnan i Portugal, men bara en stund in i matchen blev han skadad och kunde inte spela klart finalen. Han var tröstlös och helt förstörd när han var tvungen att kliva av fotbollsplanen. Dock var han sedan kvar vid sidan av planen och manade på sina lagkamrater och coachade dem mer intensivt än själva coachen och när det sedan avslutades i en straffsparksläggning så peppade han sina lagkamrater hela vägen och var en STOR anledning till att de slutligen vann EM-guldet!!! Att se all hans passion och hans starka känslor under den matchen var helt fantastiskt och sedan dess har han och Portugal blivit ett av mina favoritlandslag.

Island

Detta lilla land som oväntat tog sig till EM för två år sedan och sedan lyckades ta sig till kvartsfinal är helt fantastiskt. De 300 000 invånarna älskar sitt lag och nu är de i VM för första gången, och man skulle kunna tro att hälften av de isländska invånarna är i Ryssland för att fanatiskt heja fram sitt älskade fotbollslag. Och trots att islänningarna har så få resurser jämfört med andra stora fotbollsnationer så spelar laget jättebra och har en imponerande förmåga att göra mål när det behövs. Island spelade 1-1 mot Argentina (som är ett av favoritlagen) i den första matchen så de har fortfarande chans att gå vidare i VM.


Australien

Australien är inte en stor fotbollsnation men varje gång jag ser dem i VM så spelar de med ett sådant otroligt stort hjärta och de ger aldrig upp i sina matcher, vilket gör dem ett väldigt härligt lag att titta på. Australien förlorade sin första match mot Frankrike så de ligger inte så jättebra till i årets VM, men man kan räkna med att de kommer att kämpa in i sista minuten i deras matcher.


Brasilien
Neymar
En annan av de bästa spelarna i världen är Brasiliens Neymar, och förutom att han är ganska snygg😍 så är han även en underbar fotbollsspelare. Hans dribblingar och passningar kan vara genialiska, och tillsammans med hans skickliga lagkamrater så gör det att detta storlag är väldigt underhållande att titta på. I det förra VM:et så förlorade de STORT mot Tyskland i semifinalen, så nu är de väldigt revanschsugna och redo att göra allt för att komma långt. Dock spelade de 'bara' 1-1 mot Schweiz i deras första match, så de har mycket kvar att bevisa.

Senegal

Ibland kan fotbollslagen från Afrika vara ganska oorganiserade och sakna taktiska färdighet, även om de ofta spelar underhållande fotboll. Men i årets VM verkar Senegal vara väldigt taktiskt kunniga och ha väldigt bra koll på hur de ska spela och de vann mot Polen med 2-1 i deras första match, vilket även var den första segern för ett afrikanskt lag i årets VM-turnering. De imponerade verkligen på mig. Dessutom så är Senegal det enda laget i årets VM som leds av en afrikansk förbundskapten och det hör tyvärr inte till vanligheterna. Det är ju ännu en detalj som gör att jag håller lite extra på detta lag.


Nu ser jag verkligen fram emot att se vad som händer i den andra omgången och hur det kommer att gå för Sverige och mina andra favoritlag i fortsättningen😊!

Annie

1 kommentar:

  1. Grattis på födelsedagen �� �� ��, ett kort är på väg med posten ��

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!