Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

lördag 9 juni 2018

ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN STANLEY CUP VINNARE!!!


Eftersom Washington vann bucklan i Las Vegas fick de flyga hem med den 
till Washington. Från vad jag har sett på sociala medier så har bucklan inte lämnat
Alexander Ovechkins sida många sekunder😁

Att se dessa bilder och filmsnuttar från natten mot fredag gör mig så OTROLIGT GLAD och VARM I SJÄLEN!!!
Jag kan fortfarande inte riktigt tro på att mitt absoluta älsklingslag som jag har följt sååå noga i ett helt årtionde faktiskt lyckades vinna Lord Stanleys Cup för första gången, och att Ovechkin och Bäckström äntligen, äntligen, äntligen fick lyfta den här supertunga och anrika bucklan efter att ha kämpat i över ett årtionde tillsammans för att få göra det😂😂😂!!!

Och ingen ishockeyexpert trodde på dem i början av säsongen eftersom laget var tvungna att sälja många bra spelare och ta in en del unga och mer oerfarna spelare. Och visst såg det skakigt ut i början på säsongen, men efter ett par månader fick de ihop spelet och de började spela riktigt bra tillsammans och devvann sin division, även om de inte var bäst i hela ligan det här året. Men jag har varje år känt att de inte riktigt har klarat av att ge ABSOLUT ALLT för att vinna i slutspelet, speciellt när man har sett de lagen som HAR vunnit Stanley Cup under åren. De sista procenten hårdhet har saknats, och tuffheten har inte riktigt funnits där, och viljan att göra ALLT för att göra mål och VINNA har saknats. Självklart har de alltid velat vinna men de har inte hittat de där sista nödvändiga procenten.

Men i år hittade de helt plötsligt den där inre djupa kraften, viljan och styrkan att ge ALLT och göra ALLT som krävs för att slå ALLT MOTSTÅND, och det var en otrolig FRÖJD och TILLFREDSTÄLLELSE att se det!!!! Som vi har väntat på det!
Det vi fick se i år var en Alexander Ovechkin som inte bara gjorde de snygga målen utan även kämpade järnet över hela planen och blockade skott mm. Nicklas Bäckström gick in i FAJTER (!) vilket han ALDRIG gör annars och spelade skadad i stor del av slutspelet men bidrog ändå till målskyttet. Kuznetsov vann poängligan i år, jämfört med tidigare år då han inte alls har fått till det.
Målvakten Holtby gjorde HELT OTROLIGA räddningar som aldrig kommer att glömmas. Deras power play var HELT SJUKT BRA och EFFEKTIVT och fungerade bättre än någonsin! Alla de bästa spelarna spelade sin bästa ishockey och gjorde massvis med poäng och även de spelare som vanligtvis inte är målgörare bidrog med superviktigt målskytte i viktiga lägen av matcherna. Försvarsspelet var helt sjukt bra och de var nästan alltid först på puckarna i försvarszonen. I stort sett så spelade de en PERFEKT ISHOCKEY vilket resulterade i de vann det ABSOLUT STÖRSTA och SVÅRASTE som du kan vinna i ishockey!!!

WASHINGTON CAPITALS ÄR STANLEY CUP CHAMPIONS!!!

Och så här gick det till när de vann den 16:e och sista matchen som krävdes för att de alla skulle bli DE ULTIMATA VINNARNA:ÄNTLIGEN!!!!!!!

Där här bilden säger allt😭💕! Som de har kämpat tillsammans i ett årtionde, kaptenen 
och världens bästa målskytt Alexander Ovechkin och hans assisterade kapten 
och en av världens bästa passare Nicklas Bäckström!
Och vilken lycka att få uppleva detta tillsammans!

Och här lyfter de bucklan tillsammans! Kan ni fatta att Bäckström har 
assisterat till mer än hälften av Ovechins mål i hans karriär?!!
Här är även en videosnutt på Bäckströms största ögonblick i hans karriär:
WE ARE THE CHAMPIONS OF THE WORLD!!!
För mig är det här det STÖRSTA SPORTÖGONBLICK jag någonsin har varit med om, så jag skulle kunna prata om detta i all oändlighet och jag kommer nog att suga på den här sportskaramellen i många, många år!

Med vänlig hälsning,

en otroligt lycklig Caps-fan!!!

1 kommentar:

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!