Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

måndag 13 juli 2015

Det snurrar mycket i hjärnan...!

Just nu är det proppfullt i skallen av funderingar på framför allt tre ämnen:
bloggar, julen och korsstygn! (Ja, jag vet att det låter GALET med julen NU men det har sin förklaring...)

Första ämnet: BLOGGAR!

Häromdagen skrev jag ett inlägg på min julblogg, och nu är det som om jag mentalt har öppnat dörren till årets julbloggssäsong. Jag har inte alls tänkt på julen eller längtat till julen under den första halvan av året, vilket har varit jätteskönt! Det är jobbigt att gå och längta hela tiden, så jag har varit fullkomligt nöjd med att leva i nuet ett bra tag. Så, inga jultankar...tills nu när jag skrev inlägget på julbloggen. Som julbloggare är det ändå skönt att se att jag inte är den enda som tänker på julen mitt i juli - hur knäppt det än kan verka. Fast jag har inte jul-LÄNGTAN än, bara jul-TANKAR...stor skillnad!!  Sedan har jag ju den här bloggen varje dag och eftersom jag har mycket korsstygn i hjärnan så är det en hel del tankar om inlägg på korsstygnsbloggen också! Vissa dagar kan det bli uppåt en tre timmar ägnade åt bloggarna. Men det är helt ok för mig - det känns bra att ha någon mer mening i livet än bara hundarna. Hela det senaste decenniet har ju varit en lång resa för mig att hitta mening med livet och att hitta ett liv som jag VILL leva, och just nu är bloggarna en stor del av mitt liv!

Andra ämnet i hjärnan: JULEN!

Jag har insett att jag kommer att ha sämre ekonomi än någonsin den här julen, vilket innebär att jag i ännu större utsträckning än tidigare - om det är möjligt - måste försöka GÖRA mina julklappar istället för att köpa. Och ska man GÖRA julklappar måste man ha GOTT om tid på sig, speciellt när man har kanske 15 personer att göra julklappar åt (och de flesta får mer än en julklapp!). Och är man bara sugen på att BRODERA julklapparna - som jag är just nu - så behöver man ÄNNU MER TID på sig. Så just nu funderar jag på VAD jag vill göra för julklappar och till vem, HUR jag vill göra det och hur LÅNG TID det tar att göra alla saker. De mentala listorna som snurrar runt i hjärnan behöver snart skrivas ner på papper innan hjärnan exploderar:))

Tredje ämnet som snurrar i knoppen: KORSSTYGN!

Som ni vet så har jag ju bara haft lust att brodera på sistone. Jag är inte det minsta sugen på att virka eller sticka utan det är bara en massa korsstygn i hjärnan! På grund av alla julklappsfunderingar så har jag börjat bläddra i alla mina engelska korsstygnsstidningar (jag har minst 100 st skulle jag tro) för att hitta idéer till vad jag kan göra. Och inte bara hittar jag idéer till julklappar, jag ser förstås projekt som jag helt plötsligt blir sugen på att brodera. Och det kan ju hända att eftersom jag funderar på julen så blir jag sugen på att brodera julprojekt till mig själv också. Som om jag inte har nog med saker att brodera som det är! Men det kan inte hjälpas; när det gäller korsstygn så är det väldigt lätt att förälska sig...om och om igen haha!

Så förutom alla julklappsidéer som jag planerar så var jag bara TVUNGEN att börja ännu ett nytt julprojekt till mig själv idag...! Detta innebär att jag måste gå igenom alla mina broderigarner för att hitta färgerna som jag behövde till mitt projekt - och några julklappsprojekt också. Det tog flera timmar, och sedan var jag tvungen att brodera stödtrådar, men TILL SLUT kunde jag börja sy...och vid det laget kliade det något förskräckligt i fingrarna! Så vad blev jag kär i den här gången???
Den här: 


Visst är den här julälvan underbar???
Tack och lov hade jag nästan alla färger jag behövde för att sy det mesta så det var bara att sätta igång. Jag planerar också att byta ut flera stygn mot mera pärlor och glittertrådar.
Så här långt kom jag ikväll innan jag var tvungen att sluta...


...men jag längtar efter att fortsätta imorgon! Egentligen borde jag enbart fokusera på julklapparna, men man måste sy för bara sig själv ibland också, eller hur?! Antagligen blir den väl inte färdig till den här julen, eller till den nästa, eller nästa...men det är själva resan som räknas tänker jag...:)))
Och mitt nya motto när det gäller korsstygn är:

Om man inte börjar på något så kan man inte göra klart det!

Nej, nu ska jag sluta att svamla för den här gången och istället gå och lägga mig och försöka stänga av hjärnan några timmar under natten...!

Annie

2 kommentarer:

  1. Visst är den - jag har väldigt svårt att slita mig ifrån den just nu!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!