Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 1 juli 2015

Alfahanen har ordet :

Jag vet inte om ni har förstått det, men här i Våran Lilla Vrå där jag och mina brorsor bor tillsammans med våran människa - eller 'matte' som hon kallar sig - är det normalt sett VÄLDIGT lugnt. Nu för tiden är det skönt att det är så LUGNT, men när jag var yngre så måste jag säga att det var det lite tråkigt ibland...Tur att det jämt fanns - och fortfarande finns - gott om tuggben och hundleksaker i Våran Lilla Vrå att roa sig med medan matte tar det LUGNT... 

Så vad gör då matte egentligen hela dagarna kanske ni undrar? Och det gör faktiskt jag också ibland..! För det mesta sitter hon i samma hörna i våran soffa varje dag, och stirrar på samma pratande platta varje dag, och har en massa grejor i knäet som hon håller på med nästan varje dag... Inte så särskilt spännande, eller hur?!
Men ibland blir hon HELT GALEN vilket är jättekul! I går natt var ett sådant tillfälle och DÅ skulle ni ha varit här:=)

Kvällen började precis som vanligt, med matte i soffan igen med en massa saker i knäet lyssnandes på den där plattan. Jag och brorsorna låg och vilade i lugn och ro som vi brukar göra på kvällarna. Efter ett tag så slutade matte hålla på med de där sakerna i knäet, och hon började stirra på den där plattan väldigt intensivt. Sedan började hon stöna till ibland och tjoa till några gånger. Vid det laget började vi förstå att matte började bli så där knäpp ibland som hon kan bli...! Så helt plötsligt for hon upp som en raket och skrek HÖGT... men sedan sjönk hon ner igen i våran soffa och såg lite ledsen ut och suckade högt.

Vid det laget var vi på alerten alla tre och undrade vad hon skulle göra mera...? Man vet ju inte riktigt med matte när hon blir sådär GALEN!

Ja, jag kan rapportera att hon fortsatte att sitta stel som en pinne och STIRRADE på den där pratande plattan och rätt som det var så började hon skrika som en besatt, sträckte armarna upp i luften och sedan hoppade hon upp och ner och sprang runt som en galning i vårt vardagsrum!!! Självklart var jag ju tvungen att börja skälla jag med och Kaxmörten och Solstrålen började också springa runt med matte!
Det var JÄTTEKUL!!! Jag älskar när matte blir HELGALEN! (Varför matte inte tänkte på de där ljudkänsliga grannarna som hon jämt tjatar om vet jag inte...det var ju till och med mitt i natten!!!)

Och vet ni varför matte blev HELGALEN mitt i natten???

JO, SVERIGE VANN EM-GULD I FOTBOLL I U21-EM!


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

VOFF!

Hälsningar,

Alfahanen

4 kommentarer:

 1. Helt galet bra inlägg! Monica och jag vred oss av skratt! Du kanske ska fråga Alfahanen om han vill ha en egen blogg - han verkar ju ha talang!

  SvaraRadera
 2. Här skrattar vi med... och förstår hur konstigt det måste upplevas med ett så haley beteende ��

  SvaraRadera
 3. Alfahanen, du äger! Psst, nu vet jag vad du gör när du ligger och vilar hela dagarna... Du ligger och grunnar på böcker du kan skriva och få nobelpriset för:) kram!

  SvaraRadera
 4. Förresten, du borde kapa mattes korsstyngngblogg också och berätta om hennes tokigheter:)

  SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!