Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

lördag 12 juli 2014

Vad vill män ha?

Får det lov att vara en virkad fluga?
När det nalkas jul eller födelsedagar så brukar jag för det mesta ge bort handgjorda presenter, typ något bakat, broderat, virkat, stickat eller sytt. Anledningarna till det är flera. Dels så har jag inte så mycket ekonomiska resurser utan föredrar att göra något av det jag redan har i mina handarbetsgömmor, dels så tycker jag att gåvorna blir mera personliga och något som ingen annan har, och dels så tycker jag om att skapa saker vare sig jag ger bort dem eller behåller dem själv.

För mig finns det dock ett stort problem med detta, och det är att jag har jättesvårt att komma på saker som jag tycker är lämpliga att göra till manliga mottagare. Det känns liksom inte helt rätt för mig att virka en grytlapp eller duk till en karl, eller sy en väska, eller brodera en tavla, eller sticka sockor. Det känns som om det är gåvor som är mer lämpade för kvinnliga vänner/släktingar. Sedan vet jag inte om det är min syn på vad män gillar som är fel, eller om jag inte har rätt sorts manliga släktingar/bekanta, eller om jag har dålig fantasi..? Men slutresultatet är alltid att jag har långa listor på saker som jag kan göra till syrran och mamma och mormor och systerdottern m fl, medan listan till till exempel pappa och svågern är deprimerande kort..!

Tänk om någon kunde ge ut en bok med idéer på handarbetade saker som är lämpliga att ge till det manliga släktet... Den skulle jag verkligen behöva! 

Ha det bra,
 
Annie

1 kommentar:

  1. Ja, jag skulle oxå gärna ha den boken! Men jag tror pappa skulle gilla en virkad fluga, den kan kanske passa när han är på Odd fellow:) en knallrosa skulle nog bli fint. Kram

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!