Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

fredag 4 april 2014

WIPs

Jag har tyvärr en tendens att börja på nya korsstygnsprojekt innan jag har gjort klart de jag redan håller på med. Jag blir ju sååå sugen när jag ser något nytt projekt som tilltalar och inspirerar mig... Sedan har jag de där projekten som är säsongsbetonade... Det är stört omöjligt för mig att sitta och brodera en tomte mitt i sommaren eller en sommarblomma mitt i vintern... Därför finns det projekt som jag bara tar fram några veckor per år och resten av tiden har undanstoppade.
Nu kanske det låter som om jag aldrig gör färdigt några korsstygnsarbeten men det är inte sant. Då och då så avslutas faktiskt projekt även här i Våran Lilla Vrå tack och lov. Dock har väl den ekonomiska sidan i mig konstaterat att det skulle vara bra att avsluta ännu flera innan jag lägger ner mer pengar på nya projekt. Så... Jag har bestämt mig att göra som en del andra handarbetsbloggare (t ex http://justalittlestitchin.blogspot.se/ ) och lista alla mina projekt som jag har på gång. Då har jag en bättre översikt på hur många arbeten jag har liggande och jag kanske blir inspirerad att lägga ner lite tid på att korta ner listan - kan man ju alltid hoppas...

Idag har jag börjat med att dokumentera två mycket olika projekt. Den första kommer från tidningen The World of Cross Stitching och heter Sweet Chrístmas Charm. Så här ska det se ut när det är klart:

 
Jag började på det här broderiet när jag fortfarande bodde utomlands så det har varit på gång under 10 år! När jag började brodera på den här tavlan så tyckte jag det var ganska svårt, men nu har jag broderat så pass mycket att jag egentligen skulle kunna göra klart den ganska snabbt om jag verkligen tog itu med den. Så här mycket har jag gjort:
 
 
 
...hm...Jag håller med; jag har ingen ursäkt att inte göra klart den...
 
Nästa projekt är lite större och har nog 'bara' varit på gång i ca 4 år. Victoran Street Scene från Cross Stitch Collection. Jag ser såå mycket fram emot dagen när jag kan hänga upp den här tavlan:


 
...men jag har tvingats inse att det kommer nog dröja några år... Och det kommer nog dröja ännu längre om jag inte broderar på det...hm... Hur som helst, så här långt har jag kommit: 
 
Ni ser kanske att jag tycker det är mycket roligare att brodera människorna än bakgrunden. Tyvärr börjar det ta slut på människor... Ja det kommer nog ta några år till...
 
 
Ha det bra,
 
Annie
 

2 kommentarer:

  1. Hej Annie! Det märks verkligen att du är influerad av din farmor. Höjer jag blicken fysiskt i rummet så ser jag en korsstygnstavla över gamla Stockholmia. Det måste vara åtskilliga tusen stygn! Det är nog bara hon och du som klarar att göra sådana korsstygnsalster! Ok, din syrra förstås men hon pysslar ju mest med kuddar... Nu skall jag dra iväg till "huset" för en timmes jobb. Inte ens på lördagarna är man fri (..men oh, det är självvalt s a s) Krama alla fyrbenta och en stor kram till dig. M hälsar också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, jag skulle inte klara av att göra korsstygns tavlor! Jag kan säker rent tekniskt, men jag skulle bli galen av att det tar sådan otrolig tid! Jag skulle inte kunna snickra en båt heller, så vi har ju alla våra olika styrkor! Kram

      Radera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!