Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

måndag 7 april 2014

Var tog motivationen vägen?

Dagens WIP är ett julbroderi som jag började med för väldigt länge sedan. Mönstret fanns i Hemmets Journal nr 45 från år 2003:

 
Det märks på motivet att det har några år på nacken tycker jag. Det känns lite gammalmodigt och det har för lite detaljer. Jag skulle inte välja ett sådant här motiv nuförtiden, men det betyder ju inte att jag inte kan göra klart tavlan. Dock minskar det min motivation en hel del... Nåväl, så här långt har jag kommit:

 
 
Jag minns faktiskt att det flöt på ganska bra när jag började brodera den här bilden. Men när jag började med de mörka träden bakom den röda stugan tog det stopp. Anledningen var att hela bakgrunden ska broderas med korsstygn som ni kan se på övre delen av mönstret nedan.
 
 
 
Det kändes som ett ganska långtråkigt jobb och så försvann sylusten... Jag måste tyvärr säga att jag fortfarande inte känner någon större motivation för att avsluta denna tavla... (Mycket roligare att börja på något nytt och inspirerande..!) Så det största problemet med det här projektet blir definitivt att hitta motivationen igen!
 
Ha det bra,
 
Annie

3 kommentarer:

 1. Hej Ann-Cha! Du är fantastisk i din produktion av korsstygnsavlor och andra alster! Sov gott så hörs vi i morgon! I dag besökte jag Högdalens kyrka! Den är otroligt pampig och påminde mig starkt om Ann-Maris begravning. Jag har ju ett mycket positivt förhållningssätt tilll kyrkan och Gud som du förstår" Sov gott så hörs vi i morgon!

  SvaraRadera
 2. Konstigt nog fick jag en tanke när jag såg den tavlan att den himlen skulle jag kunna brodera! Så lagomt svårt ut tyckte jag. Ut med stjärnorna och sedan köra på med resten:) svårighets grad som passar mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja svårt är det ju inte-bara långtråkigt samtidigt som man måste hålla koll på stjärnorna hela tiden... Du kanske kunde avsluta den åt mig?!

   Radera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!