Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

lördag 5 april 2014

WIP: moderskärlek

Nästa projekt som hamnar på min WIP-lista är denna bild av en vit tigerhona och hennes unge. Efter att ha broderat ett antal år har jag märkt att jag dras till motiv av vilda kattdjur. De är så otroligt vackra och majestätiska. Speciellt korsstygnsmönster på tigrar får mig att vilja börja på ännu ett nytt projekt... Det finns en otroligt skicklig konstnär som heter Pollyanna Pickering och många av hennes målningar av djur har gjorts om till korsstygnsmönster. Just det här mönstret - Mother Love - finns i en bok som heter Mother & Baby Animal Cross Stitch:
 
 
 
Förutom känslan förmedlad mellan hona och unge i den här bilden så var det också den svarta bakgrunden som tilltalade mig eftersom effekten är så slående med en mörk bakgrund mot de vita tigrarna. Tyvärr är det mer tidskrävande att brodera på svart aidaväv eftersom det är ganska svårt att se hålen i väven. Dessutom är det korsstygn i en mängd olika gråa färger som det är svårt att hålla ordning på. Det betyder att detta projekt är lättast att arbeta på under sommaren när ljuset är som bäst, så jag får försöka komma ihåg det då... Så här långt har jag i alla fall kommit:
 
 
Jag vet att den här tavlan kommer att se fantastisk ut på min vägg den dagen den blir klar...
 
Annie
 
 

2 kommentarer:

  1. Snyggt! Det var först när min mamma Mary satte igång "konstnärliga" korsstygnstavlor som jag förstod vilka vakra tavlor man kan göra! Du har nog också blivit inspirerad av din farmor!
    morgon, söndag blir det tjänst i kyrkan som kyrkvärd! Jag misstänker att det kommer massor av besökare! Nu väntar sängen!
    God natt!

    SvaraRadera
  2. Den kommer att bli jättesnygg när den är klar! Men ett otroligt arbete!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!