Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

lördag 12 april 2014

Lördagsshopping med hundar!

Dagen börjar med lite mys i sängen med Kaxmörten och Solstrålen. Kaxmörten kryper in under mattes täcke och Solstrålen rullar ihop sig i en boll nära matte. Alfahanen sätter sig brevid sängen en stund för att matte ska klia honom och sedan går han och lägger sig i hundfåtöljen där Kaxmörten har legat hela natten.

Efter mattes morgonrutiner så går alla en kortare promenad på gräs eftersom Solstrålen har ont i tassen efter ett meningsutbyte med Kaxmörten. Sedan hoppar alla in i mammas bil (matte kör, Kaxmörten och Solstrålen i stora buren i baksätet och Alfahanen längst bak) och hämtar mattes syrra. Syrran behöver göra ett snabbt stopp på vägen så hundarna lämnas i bilen. Någon sekund senare hör matte ett konstigt ljud och det tar några sekunder innan matte inser att det är Solstrålen som sitter och ylar - högt!- i bilen...

Snart bär det vidare till en rolig affär där matte och syster har det trevligt och kommer ut fattigare men mycket nöjda med sina fynd:

 
Dock var det ju egentligen inte matte som skulle ha saker idag, så färden bär vidare till en zooaffär. Hundarna behöver påfyllnad i sina fodertunnor trots att matte har dåligt med pengar, så matte hoppas hon kan fynda bra hundmat till bra pris. Tack och lov så har hundarna inte kräsna magar och har ingenting emot att matte byter foder om det behövs. Helst skulle matte vilja köpa stora säckar med ett visst foder men det är inte möjligt just nu.
 
Matte brukar ta med Alfahanen till hundvänliga affärer för han är en sådan underbar partner att ha med sig. Kissar inte inne, skäller inte ut kunder, lyssnar på matte och bra på att tigga godis av personal. Men idag tänker matte att stackars Kaxmörten för ju aldrig följa med in, så idag får han äran att följa med matte och titta på foder. Kaxmörten är jätteglad och stolt och kissar en stor pöl utanför affären. Vad bra tänker matte-då kissar han inte inne. Väl inne så letar matte efter erbjudanden och det finns några stycken. Vad bra - 3kg för 79kr resp. 99kr. Perfekt! Matte och Kaxmörten spanar efter flera erbjudande men kaxmörten tycker inte det luktar gott nog så han ställer sig och kissar i ett hörn. Matte är väldigt glad att hon har massa papperservetter i fickan och att det inte är så många kunder i affären.
 
Matte torkar upp, handlar och går sedan snabbt ut innan flera incidenter sker. Kaxmörten tackar för sig med ännu en stor pöl utanför affären. Vid bilen har en annan bil parkerat med det är inget problem. Matte säger till Kaxmörten att gå in i buren men han vill helt plötsligt inte in i buren som han alltid delar med Solstrålen. Kaxmörten börjar ilsket morra på Solstrålen och de börjar bråka. Matte sätter ner Kaxmörten på marken och märker att människor väntar på att kliva in i den andra bilen. 'Det där ville han inte' konstaterar en av dem. Ja, matte märkte det. Hon lyfter undan en uppretad Kaxmört och flyttar på sig. Den andra bilen åker-tack och lov! Matte öppnar buren igen för att försöka sätta in Kaxmörten men han vill fortfarande inte. Då passar Solstrålen på att hoppa ur buren-äntligen fri!- och springer iväg. Matte släpper Kaxmörten och springer efter Solstålen som tacksamt lyssnar på Stanna! Nu är matte arg. Solstrålen hoppar in i buren igen och matte vänder den muttrande Kaxmörten bak och fram och föser in honom i buren med rumpan först under morrande och muttrande både från honom, Solstrålen och matte. Matte känner sig som en mycket kompetent och välorganiserad hundägare...hm...
I nästa zooaffär väljer matte att gå in själv av någon konstig anledning.
 
Väl hemma kan matte packa upp 12kg hundmat för 500kr plus en gratis påse hundkex.


Matte längtar redan efter nästa shoppingtur med sina älsklingar!

Ha det bra,

Annie
 

1 kommentar:

  1. Hjärtat måste ha hoppat ur bröstkorgen när solstrålen hoppade ur buren! Vilken tur att det gick bra!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!