Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

måndag 15 januari 2018

Nöjet med hanhundar...😬


Så här ser det ut - och framför allt LÅTER det - större delen av dagarna här hemma, och det är väldigt svårt att inte bli smått galen... Om ni inte känner till det så är det här en ganska typisk reaktion från en okastrerad hanhund när det finns tikar i närheten (dvs närmaste kilometrarna..!) som löper. Och nu har det varit tikar här där vi bor - en ort som dessutom har väldigt många hundinvånare - som har löpt i flera veckor...😬😬😬.

Jag är så ENORMT TACKSAM att min lilla Solstråle är kastrerad (tack vare mamma och pappas ekonomiska hjälp). Tyvärr är det ju så att hundförsäkringarna normalt inte bekostar kastreringar, så det är dyrt att kastrera en hanhund. Jag kan bara med skräck föreställa mig hur Solstrålen - som har ett sådant enormt luktsinne och en sådan energi och envishet - skulle ha betett sig under dessa perioder om han inte hade kastrerats...😩😩😩.

Om ni undrar så har min tredje hane Alfahanen tack och lov aldrig varit så extrem när det gäller löpande tikar, även om jag har märkt av det på honom men i mindre ljudlig utsträckning än hans bror Kaxmörten...

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!