Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

måndag 24 september 2018

Testa något nytt!

De senaste dagarna har jag gjort något som är ganska kul och spännande i mitt lilla liv.
Jag har testvirkat en duk åt en av de många duktiga virkdesigners som vi har i vårat fina land. Man kan hitta hennes mönster på DEN HÄR bloggen och jag har tidigare virkat några av hennes fina dukar som den här till exempel...

My Fair Lady heter denna fina duk.

...och kom på så sätt i kontakt med henne. Så nu när hon hade en ny design på gång erbjöd hon mig möjligheten att testa mönstret innan hon publicerar det på sin blogg! Så kul och en ära att hon litar så mycket på min virkkunskap att jag kan läsa ett mönster så pass bra att jag märker när det inte stämmer😊. Dessutom får man ju tillgång till mönstret före alla andra vilket är väldigt trevligt😁.

Nu är jag klar med den och det var ju lite annorlunda sätt att virka. Dels får man involvera sig själv lite mer i mönstret och dubbelräkna maskantal mm, och dessutom ska man leta efter saker att 'kritisera'. Jag fann det lite småjobbigt att påpeka felaktigheter (man vill ju liksom vara stöttande i människors skapande och inte negativ) men hon påpekade med en glimt i ögat att det var mitt jobb
att vara jobbig så jag försöker tänka i denna process gäller att ju jobbigare jag är desto bättre😉. Nu var det tack och lov inte så många problem med mönstret och jag kunde fokusera mera på mitt egna virkande.

Så här blev duken...


...och hon har döpt den till Madame Butterfly. Hon hade inte virkat den i flera färger så hon tyckte det var spännande att se den som tvåfärgad. Själv valde jag dessa färger för att det är lite höstkänsla över dem och jag ville ha en ny höstduk i hallen😊
Jag blev väldigt nöjd med duken men kände att jag ville ha en matchande ljuslykta i hallen som lyser upp lite grann på kvällarna. Så jag använde en del av mönstret från duken när jag virkade ett överdrag till en glasburk ikväll, och så här blev den:


Så här mysigt blev det sedan på min lilla hylla i hallen när både duk och lykta var på plats...


Behöver jag säga att jag är nöjd?!

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!