Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!
fredag 21 september 2018
Köksbestyr
Idag har jag lagt in Victoriaplommon som jag fick av mamma. De var ganska mogna så jag tyckte det bästa var att göra en inläggning med världens godaste lag! Receptet kommer HÄRIFRÅN och så här gör jag:
Stenfrukter i lime- och vaniljlag
Koka upp 3 dl socker och 3 dl vatten och rör till sockret har lösts upp. Ta av från värmen och tillsätt 2 tsk vaniljsocker och saft från en pressad lime. Rör om. Har du mycket frukt går det bra att dubbla satsen.
Skala (går lättast om du gör ett kryss på toppen av frukten och lägger den hastigt i kokande vatten till skalet börjar lossna) nektariner/persikor/plommon, ta eventuellt bort kärnan och dela eventuellt i bitar. Lägg ner frukten i lagen och koka frukten tills den börjar bli lite mjuk. Det brukar gå ganska snabbt. (Om frukten är väldigt mogen - som idag - kan du lägga den direkt i burkar och hälla den varma lagen över frukten). Häll över frukten och lagen i rengjorda burkar, tillslut och förvara i kylskåpet.
Håller i någon vecka och smakar jättegott!
Dessutom har jag bakat två limpor fruktbröd och en mjuk pepparkaka, gjort min egna musli och lagat risgrynsgröt till middag. Det känns skönt att fylla på frys och kyl med godsaker innan helgen. Trots att plånboken gapar tom så känner jag mig rik efter dagens matlagningspass i köket.
Annie
Etiketter:
Frukt och Grönt,
Mat,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!